Nakenbad och näridrott i världsklass

Närhet är viktigt vid alla upplevelser. Det är t ex därför elitfotbollsarenor med löparbanor borde avskaffas. Tänk er en hockeyarena med 30 meter mellan läktare och is, det hade varit en död sport. Det är väl även en av anledningarna till att nattorientering har svårt att slå igenom som publiksport.

Därför känns det nu lite pirrande med två världsevent i min egen trädgård! Min trädgård är den stora hundparken vid Ribbersborg där jag tillbringar två, tre timmar per dag, året runt.

I går badade jag naken där och soltorkade på klipporna. Läste morgontidningar, Ligabibeln och lekte med hundarna under tre underbara förmiddagstimmar. Idag startar Världscupen i fälttävlan där, banan ligger ganska exakt 15 meter från platsen där jag badade. Åt andra hållet, några hundra meter ut i vårt vatten, där Anton och Pricken kappsimmar efter tennisbollar, startar Kappseglings-VM på söndag. Tävlingshamnen, med alla J-24-båtar, ligger cirka 80 meter från min klippa, i Västra hamnen!

Ibland är Malmö bara så himla fantastiskt! Ibland behöver man inte se resten av världen utan kan stanna i sin egen trädgård, i mitt Malmö!

Ps Jag tog med det där med ”världsklass” för att göra rubriken mer intressant även om den blev sämre rent språkligt…


About this entry