MFF-TFF: Hamads bästa match

En guldmatch i en omgång som avgjorde allsvenskan. Fast det visste ni ju redan. MFF var mycket bra men det fansn också en del mindre bra rödvita prestationer. Det var en match som borde avgjorts långt tidigare. Har MFF för övrigt någonsin dominerat så klart på Vångavallen?

Rolle Nilsson gjorde helt rätt och fortsatte med Hamad och Molins – har efterlyst det hela säsongen och Hamad var planens gigant. Jag har tidigare kallat honom en ny Fredrik Ljungberg och jag tror allt mer att det stämmer.

Hela backlinjen och Ivo imponerade. Ricardinho nu även stabil defensivt fast TFF utgjorde egentligen aldrig något hot.

Det negativa var att Agon borde gjort ett par mål. Att Wilton var ganska dålig utifrån vad Wilton kan och att det var alltför många dåliga skott från långt håll. Hur Daniel Larsson han ta ett avslut i fantastiskt omställningsläge från 30 meter, i kraftig motvind, borde rendera honom böter.

Jag förmodar att MFF officiellt spelar 4-4-2 men visst hänger Ivo och Wilton 10 meter lägre än Molins och Hamad. Såg närmast ut som 4-2-2-2 i min TV.  Eventuell garderat med 4-2-3-1 och Agon som ”nia” utan boll och som ”tia” med.

Märkligt att ett lag som ligger under 0-1 i ett derby i mitten av andra halvlek inte förmår att flytta upp laget och försöka pressa lite högre upp. Men TFF-arna sparang lydig hem och ställde sig och väntade. Varje gång. Ett par 30-meters långskott i medvinden var allt de mäktade med.

Det var först sista tio TFF chansade lite och då straffades de genast med två mål.

Gunnar Brink– 1 Hade ofta fel och toppade med att Daniel Larsson ”löper perfekt i linje” när det var ett inkast som friställde honom. Försökte sedan få det till en orättvisa och tjatade (sju, åtta gånger) om att straffen ”alldeles säkert blir ett disskusionsämne” efter matchen. Patetiskt för sök att orättfärdiga en väldigt överlägsen triumf. Tror knappast ens TFF-are vill prata om straffen eftersom det upplevs som ovärdigt att ifråga sätta en skitsak när man blir så utspelade.  Och allt tjat om ”de ljusblå” – OK om det varit en ung, grön reporter men…

Dahlin – 3  Missade ett skott som studsade lite konstig och hamnade över bollen. Annars stabil.

Ulrich – 4  hade knappt ett fel på hela matchen plus några bra framspelningar. Men Asp i TFF är inte en toppspelare, direkt.

Pontus – 3  Knappt några fel men hade det inte så svårt.

Daniel  -3 Se ovan,

Ricardinho .4  Mycket bra offensivt, underbart rörligt samarbete med Hamad.

Ivo – 4  Står numera alltid rätt, förlorar få närkamper och stressar aldrig. Ser ut som en blivande defensiv mittfältare i Barça.

Wilton – 2 överdrev allting. För många dåliga avslut, fick sällan kontroll på bollen, fumlade och jobbade inte överdriver hårt defensivt. En av hans sämre matcher för säsognen.

Molins – 4 bra attityd, lite ovän med bollen ibland och tog lite väl många avslut istället för att passa.

Hamad – 5. Slog en passning fel i andra. Annars nästan allting rätt och så bra och så snabbt och oerhört rätt attityd. Hans bästa match i karriären hittills.

Agon – 2 några saker gjorde han bra men man måste komma till fler och bättre avslut med så många bollar. Dardan var farligare på den kvart han spelade än Agon var på 75 minuter.

Daniel Larsson – 2 löpte mycket ville mycket men lyckades inte med så mycket. Inte heller en riktigt avslutare.

Rolle/Pep – 4  Rätt laguppställning ( ÄNTLIGEN)  och rätt byten i rätt tid. Kanske kunde Dardan kommit in lite tidigare.

Annonser

About this entry