Bästa elvan: vänsteryttermittfältare

Nominerade:

Jiloan Hamad, MFF: Allsvenskan snabbaste med bollkontroll. Har dessa lätta överkroppsfinter ( fast egentligen är det bålen som gör jobbet) vilket gör att han kan få försvararna att flytta sig. Oerhört bra balans som möjliggör snabba riktningsförändringar. Bra attityd, hyfsad speluppfattning inte så bra avslutare och jag har aldrig sett honom nicka; han är m a o en återuppstånden Fredrik Ljungberg (som nybliven tjugoåring). Började på bänken trots en lysande höst 2009. Fick hoppa in och spela högeryttermittfältare på våren. Var egentligen först efter VM som han blev ordinarie. Kan försvinna ur matcherna men det har enbart med åldern att göra. Har i mina ögon varit spelaren med störst potential i allsvenskan sedan sommaren 2009.

Emir Bajrami, Elfsborg: Beskrivs bäst som avig. Yttrar är ofta aviga. De gör tvärtom. Spelade endast vårsäsongen men hann vända ut och in på många allsvenska högerbackar. Problemet är att han är nöjd med att  vara avig. Så gammaldags att han hellre slår inlägg än går på mål. Dåligt målsinne även om han av misstag råkade toffla upp en boll i krysset i landslaget. Meritmässigt är Bajrami överlägsen här men jag tror aldrig han kommer lämna Holland för något bättre. Hollänska lags slappa understöd och traditionella ensampress är perfekt för honom. De där 42 miljonerna Elfsborg fick var bra betalt.

Christoffer Andersson: Ensamföretagare i bemanningsbranschen. Spelar där han placeras och gör aldrig ett dåligt jobb. Vad som skiljer den här gamle höger- och vänsterbacken från de två är andra är mycket. Till exempel målsinnet. ”Crisse” är så gammal att han inte hinner hetsa upp sig när en målchans dyker upp, fotreflexen är snabbare än synapserna. Annars är fötterna inte så snabba men han är rutinerad och oerhört löpstark. Hans samarbete med Edman (offensivt OCH defensivt) var en nyckel till HIF:s framgångar. Skyttekung under våren – från den här positionen.

Vinnare: Christoffer Andersson HIF

Diplom: Daniel Larsson ( alltför dåligt målsinne för att bli internationell som toppforward men perfekt som vänsterbreddare i en 4-3-3/4-2-3-1 uppställning)

Annonser

About this entry