Rayo-Sevilla och målvaktens rädsla

Sevilla hade något på gång för sex, sju år sedan. Vann gamla UEFA-cupen, var ett ständigt hot mot Barça och Madrid samt med landets näst bästa ungdomsutveckling. Det var då. Idag har Sevilla, med oerhörtstolta målvaktstraditioner, inte ens en hyfsad keeper. Javi Veras skulle bara springa ut och plocka ett alltför långt oadresserat inlägg men ropade alltför sent och var sedan feg och lössläppt.

Hans mittback han inte ”avblåsa” upphoppet. Så han hoppade framför men utan intention att nicka. Och Javi Veras springer in där och boxar bollen lite halvhjärtat med båda händerna. Frågan är om han inte också blundade – eftersom han gör som han gör.Han boxar den i alla fall i pannan på en motståndare 5-6 meter därifrån. Som lobbnickar bollen i mål. På övertid i första halvlek.

Och Raul Tamudo, den gamla Espanyollegendaren, gjorde 2-0 på en perfekt löpning, perfekt nedtagning och perfekt avslut. Det gick inte snabbt men tillräckligt ”fort”.

Sedan blev reducering, det fult, maskande, ständiga och ganska äckliga närkamper innan domaren blåste av och alla kramade varandra. Och Rayos målvakt som var ganska bra fick både armbågar och stämplingar på knäet.


About this entry