J-O Waldners heder

I Kina heter han ”Det evigt gröna Trädet” eller Gamle Wa” och är hur stor som helst. Så vad passar spelbolaget Betsson bättre än att nu när de ska etablera sig i Kina satsa på J-O Waldner. det är en lågodds-chansning. Och Waldner behöver pengarna. Vinnaren vid bordet var en stor förlorare utanför hagen. J-O Waldner var spelmissbrukare och förlorade minst 5 miljoner kronor.

Spelbolagen har sin cynism, det är egentligen inte så mycket att diskutera. Allt annat vore hyckleri. Det vore som att be Systembolaget uppmana sina kunder att inte köpa deras produkter ( vilket de i o f s gjorde på 70-talet…). Ett spelbolag ska tjäna pengar – det finns absolut inget annat incitament. Ju mer folk spelar desto bättre. Et spelbolag med cocialt ansvarstagande är inget spelbolag.

Att den rehabiliterade spelmissbrukaren Waldner inte tycker det är fel att försöka få kineser att själv missbruka känns väl ”så där”. En stor idrottsman så pass girig att han är beredd att sälja sin heder till Betsson. Tragiskt.

Jag förunnar verkligen J-O Waldner att tjäna lite pengar som kompensation för de han spelade bort. Men lura inte andra att göra det som blev din egen olycka.


About this entry