Tyresö – förebilden för en degenererad fotbollskultur

Jag tycker Tyresö är en perfekt symbol och förebild för den degenererade europeiska fotbollskulturen. Att man kursar och begår en rad kriminella handlingar för att bli bäst – och är ett par minuter från att lyckas. Det skulle varit tidernas fotbollskupp!

Jag har svårt att se att det finns någon som helst sportslig anledning att uppmärksamma damernas CL-final eftersom det är uppenbart att allting de gjort de senaste säsongerna har de gjort tack vare en rad ekonomiska brott och RF-vidrig klubbetik.

UEFA-presidenten Platini lovade skulle ta itu med klubbar som Real Madrid, Barcelona och Manchester United med många miljarder i ständigt rullande och ökande skulder – istället har han gjort tvärtom. Förmodligen för att han vill bli FIFA-president och är det verkligen någon som tror att man gör karriär i FIFA genom att rensa upp ekonomiska oegentligheter?

Så Platini har straffat de som har alltför bra balansräkning som Qatarklubbarna i Paris och Manchester. Nu gillar jag varken PSG eller City (och United har drabbats på grund av att ägarna närmast förskingrat klubbens tillgångar) men något borde göras och återigen finns det enbart en modell.

Förenta Staternas socialistiska modell av elitidrott är föredömet med total centralistisk styrning, lönetak, moraliska krav och skyldigheter på samtliga medverkande och noll huliganism. Sedan passar inte allt de fyra proffsidrotterna gör men det är ändå grundmodellen till ett mer styrd och reglerad fotbollsvärld.


About this entry