Att tänka utanför boxen

Det är alltid spännande när någon försöker något nytt i idrott – som när tränaren för Nice B testar en bandyuppställning vid hörna. Fungerade. Ser lite patetiskt ut när Grenoble försöker göra som vanligt och skruva bollen över en fiktiv mur. Fotbollsspelare försöker alltid göra som vanligt.

Tror dock inte alls på det här försvaret-  det fungerar kanske en match men när motståndarna lär sig slå en snabb passning i sidled så att skytten får fritt skottfält  – hur ska gubbarna på linjen försvara mot ett hårt pressat skott som går över marken?

Däremot tror jag generellt att all variation är bra. Nästa motståndare till Nice B kommer ägna en del av förberedelerna till frisparksvarianter mot det här uppställningen. Och ifall Nice B inte ställer upp det så här blir motståndarna, konfunderade och mentalt splittrade. Precis som att man någongång inte ställer upp en mur – alltför att konfundera och splittra motståndarnas koncentration.

Jag tror också att man kan variera vilket system man använder sig av. Idag spelar i princip alla svenska lag exakt likadant i 30 omgångar. Fantasi och mod är inte ett dominerande inslag i fotbollstränar-fotboll.

 

 

 

 

 

försöker sig på en bandyhörna

Annonser

About this entry