Pest eller kolera? / Hata Göteborg?

Det är inte många gånger den här säsongen som jag längtat efter den rödblåa kammaren i mitt hjärta, det har mest känts som evigt förmakssflimmer på Olympia i år. Inför den  allsvenska avslutning vill jag dock vara HIF-are. Livet hade varit enklare på lördag om jag varit HIF-are. Så bekymmerslöst livet vore i fall man bara fick hålla på IFK Norrköping som därmed ser till att både MFF går miste om sin ev. Europaleague- plats och Blåvitt missar guldet.  Det vore en perfekt dag i Helsingborg.

Mitt himmelsblåa hjärta däremot vill att MFF ska spela i Europa samtidigt som jag vill att “mitt” IFK Norrköping ska ta guld samtidigt som jag nästan mår illa av tanken på Blåvitt och Jörgen Lennartsson som vinnare. Ta det inte personligt blåvita fans,  det bara är så.

Men eftersom Kalmar inte är något motstånd för Göteborg måste jag välja bort något: MFF eller “Snooka-tur” som IFK:s framgångar brukade förklaras med på den tiden det inte enbart fanns ett läroverkslag utan även en fotbollsspelande arbetarklassklubb.

Dessutom känner jag Janne Andersson bättre än Åge Hareide och Mats Elfvendal bättre än Jonnie Fedel. Jag unnar dem guld mer än jag önskar MFF kanske kommer ut i Europa.

Dessutom, i fall jag ska tänka väldigt egoistiskt, så är det mer historiskt att få ha upplevt ett av de mest sensationella guldmatcherna någonsin i allsvenskan historia än att MFF tar en fjärdeplats.

MEN.

Samtidigt tror jag att MFF är ett mycket bättre lag på lördag och att de slår IFK Norrköping. och gör de det är jag dubbelförlorare. I fall MFF sedan inte lyckas ta sig ut i Europa så är även de dubbla förlorare, och jag själv en trippel-loser!


About this entry