Zlatan till topplag i Hybrisligan?

De jag tippat ska vinna engelska ligan spelade igår borta mot ett sparkspring-gäng. Blev ytterst besviken. Inte så mycket över förlusten, sånt händer, som över hur Arsenal spelade och deras offensiva impotens.  Jo, Giroud fick huvudet, eller axeln, på en boll i början men för att spela som tung forward i ett engelskt lag med CL-ambitioner är han inte tillräckligt bra. Ändå är det en typ av spelare Wenger behöver och gärna vill ha men uppenbarligen har dålig koll på. Bendtner var ett skämt och ändå fick han 108 (etthundraåtta) matcher i Arsenal.

Det är inte troligt att PSG förlänger med Zlatan, de vill ha någon av de fyra världsklassanfallarna från Spanien eller Katalonien och lär kunna betala vad som krävs. Låt oss gissa på Cristiano Ronaldo men Neymar är nog också väldigt sugen på en övergång/pengarna. Zlatan lämnar men har de senaste veckorna, I landslaget och i CL, visat att han håller som boxspelare i två säsonger till. I CL kanske blott ett år men i EPL säkert två eftersom ligan håller så låg klass.

Jag tror Zlatans EPL-spel beror på hur kroppens hans mår. Är den trött blir det väl USA eller Saudiarabien efter EM, annars låter Arsenal mest logiskt. Och efter det hade jag gärna sett honom som libero i MFF som avslutning på karriären.

Det är fantastiskt att Leicester City kan leda EPL i november. Och kan ha skytteligaledaren i sitt lag – det säger mycket om vad man scouter och betalar för i England. Leicester visar framförallt att det inte är stora namn och feta löner som skapar bra fotbollslag utan det även måste finans vilja och attityd. Ja och talang, plus en viss mobilitet. Pellegrini startade med sin favolandsman Demichelis i går och det gick ju inte så bra jättebra. Jag tycker det är helt obegripligt att Pellegrini får träna Man City för tredje säsongen i rad utan att de presterat något som helst i Europa och inte så värst mycket hemma heller. Med tanke på de ekonomiska förutsättningarna.

Ser fram emot dagens Londonderby mellan två grannar med helt olika kultur. Det eviga attitydlaget (nja åtminstone sedan Trevor Brooking och Bobby Moore lämnade) mot en av de främsta symbolerna för hur man kan misshushålla med fotbollsförmögenheter. Spurs har Eric Lamela och Harry Kean som sina största stjärnor och de tillhör inte de 100 bästa anfallna i världen. Spurs vinner matcher tack vare Hugo Lloris.

Förutom att jag håller tummarna för bortalaget så hoppas jag få se min nye älskling Martin Lanzini återigen dominera mittfältet. En kommande världsklassspelare på lån från Saudiarabien…

 

 

 

 

Annonser

About this entry