Berg är en sak men basketkorgar, kan kristen tro även flytta dessa?

Klassklyftorna i NBA-basketen ökar. Faktum är att de aldrig varit större än nu i månadsskiftet nov/dec 2015. Inget lag har någonsin öppnat bättre än de 16 raka segrar Golden State Warriors nu har. Inget lag har någonsin öppnat sämre än de 18 raka segrar Philadelfia 76:ers nu har. De senaste fem matcherna, på en bortaplansturné har dock varit ett fall framåt. Inga tvåsiffriga förluster. Faktum är att de varit nära flera gånger men det känns som om det mest har att göra med motståndarnas underskattning och lättsinne. Robert Convington är shooting guard och small forward som vanligtvis för en undanskymd tillvaro som trepoängskytt. Nu har han cashat in på motståndarnas slarv och lättsinne: 21 steals på tre matcher är också något slags rekord.

Ett annat rekord lär vara Kobe Bryant som i natt sköt 20 skott och bara satte 4 av dem. Jag tror ingen någonsin har skjutit så mycket och så dåligt så länge som Lakers vissnande men självsäkre  stjärna. Jag tror att hans dåliga omdöme är så dåligt att ligans femte yngsta lag förlorar i morgon tisdag mot det allra yngsta – PHILADELFIA!! Med tanke på den dåliga pr och kharma Kobe ger basketen vore det inte mer än rättvist ifall han indirekt blev historisk natten till onsdag, svensk tid.

Jag tror simpla saker medan andra hävdar att tro kan förflytta berg. Men berg är en sak, frågan är om bön även rår på basketkorgar? Kan Gud verkligen blocka Stephen Currys trepoängsprojektiler på ett ”trovärdigt” sätt? Ett par miljoner mormoner kommer be för Utah Jazz seger i natt mot de överpromiskiösa, enkelgifta San Fransisco-spelarna. Dessutom passar Jazz GSW ovanligt illa med sin långe center, muskulöse power forward och defensivt duktiga guards. Dessutom har min grabb Rodney Hood och hans oerhört vackra vänsterhänta hoppskott sparats den senaste veckan – förr att skjuta GSW i sank – tror jag.

Annonser

About this entry