#reclaimtheshirt

Skärmavbild 2015-12-10 kl. 11.18.27Körde två spinningspass i går, iklädd bortatröjan på lunchen och den himmelsblå på kvällen. Är det någon gång jag ska bära mina två nyinköpta MFF-tröjor så är det just nu, medan såren av Madrid fortfarande är vidöppna och rinnande. Använder den alldeles egna hashtaggen #reclaimtheshirt för att markera att den här tröjan behöver tas tillbaka från missbrukarna som uppträdde i tisdagskväll. De fick dessutom betalt för det, vilket de inte borde ha. De borde fått böta för att inte göra sitt bästa när de bär den himmelsblå tröjan. För 0-8 i CL är att inte göra sitt bästa. Den håglöshet och ointresse flera spelare visade går inte att förklara på annat sätt.

Böta borde naturligtvis också de två mest erfarna och därför rimligtvis de två mest ansvarstagande spelarna tvingas till. Att snacka sig ut ur matchen eller spela så hårt att domaren tillslut måste varna och man stängs av – det borde man inte få göra. Även om Markus Rosenberg tagit MFF till Europa två gånger i rad har han inne rätt att solka MFF-tröjan så mycket som blev konsekvensen av hans själviska och stupida handlande.

Nu kommer ingen att behöva schavottera, eller böta – vi gör inte sånt i Sverige. Istället låtsas vi att det regnar och går vidare. Med ny tränare och nya spelare höll jag på att skriva men det är klart att MFF slipper köpas sönder nu efter 0-8. På det viset var Real Madrid–Malmö FF en taktisk triumf. Problemet med den segern är att de flesta spelare inte borde få vara kvar. Typ halva laget borde vid det här laget sitta på en flotte ute på en valfri Ocean i väntan på att någon ska plocka upp den, en slags Tvångsbosman! Här kommer ett fartyg lastat med…

Tills dess tycker jag det är självklart att visa att tröjan är viktigare än några överbetalda spelare och en tränare med fallenhet för att tappa omklädningsrummet. För det är naturligtvis därför spelare kan bete sig så här – tränaren är inte där när de behövde honom.  Och när de tyckte han inte behövdes hade han inte auktoritet att få dem att förstå att han behövdes. Därför är det viktigt att ta tillbaka tröjan från de som besudlad dem.  För det känns inte bra att MFF så offentligt förnedrat sig. Känns inte bra att svensk fotboll representeras av ett lag som tycker det är OK att få stryk med 0-8.

Ps När jag sköljde upp den himmelsblå tröjan i ljummet vatten blev vattnet rött. Inte HIF-rött men ändå med en klar ljusröd nyans i handfatet.  Min HIF-tröjor har aldrig någonsin avgett någon blå färg så förmodligen var även detta en konsekvens av 0-8: konfektionssorg!

Annonser

About this entry