Det reella värdet av Dimichelis

Det borde blivit 2-2 (utan Dimichelis) men Arsenal och Wenger hade tur och vann. Så mina försäsongsfavoriter att vinna ligan tar nu rygg på ledarna. Några saker tycker jag är speciellt anmärkningsvärda:

Varför lägga stora pengar på en högerback som Sagna – båda målen var hans då han låg helt fel i postion och lät spelare löpa in bakom honom?

Det finns många världsmålvakter i EPL men Joe Hart är inte en av dem. Hans agerande med Girouds avslut var riktigt dåligt. Både utifrån förutsättningarna och rent tekniskt. Förutom att han har lagt alltför mycket trängd på ena foten och inte hinner dra i hop benen så är han alltför stel i ryggen och uppenbarligen glömt scoutrapporten. För Giroud – är han känd för annat än att försöka avsluta på kraft så fort han kan, innan någon hinner blocka honom och hans omständliga tillslag?

Man City spelade i 80 minuter med en boxspelare, trots underläge. Fattar inte Pellegrinis taktik. Var han livrädd att förlora med två eller tre mål och helst ville undvika en stor förlust – såg så ut!   Arsenal borde avgjort i början av andra men när de släppte greppet om matchen skulle City ha utnyttjat det bättre.

Viasatgubbarna hänfördes av ett Arsenal anfall i andra halvlek -det var som så barn i sin entusiasm över att de bredsidas en passning på ett tillslag. Men vänta nu, de var 6 rödvita mot 3 försvarare. Är det så konstigt när anfallarna är dubbelt så många? För mig såg det mest ut som en träning där man kör anfallsvarianter men något går fel…

Annonser

About this entry