Det var faktiskt domarens fel

”Man kan inte klaga på domaren ifall man förlorar med 4-0”, sa Ronald Koeman på presskonferensen efter att Arsene Wenger, jazzälskaren, gnällt över att de tre första målen inkluderade feldomslut.

Det kan verka lite löjligt att hålla på Arsenaltränaren i det här fallet men jo, det var en jämn match som avgjordes av  två saker:

A.Southamptons giftiga forwards och Arsenals fullkomligt impotenta anfallare.

Skärmavbild 2015-12-27 kl. 09.11.49B. 2-0-målet som aldrig borde godkänts. Shane Long sprang medvetet in i Laurent Koscielny bakben som föll pladask och Long kunde sedan oattackerad bredsida in matchavgörandet i tomt mål.

Det hade kunnat bli 2-2 eller 3-3 om Arsenal satt några av alla chanser men längre än straffområdet kom man sällan. Medan det i andra straffområdet var hur mycket utrymme som helst. Det mest förskräckande är att Mertensacker, Koscielny och Giroud är startspelare – det är detta som skiljer Arsenal från att vara en europeiskt storlag. Det var dock ett en rättvis hemmaseger, om än onödigt stor.  Jag står dessutom fast vid mitt tips och tror att Arsenal vinner ligan, när de får sina bra forwards tillbaka från skador. De borde alltid göra fler mål än de släpper in.

Varför domaren Jon Moss blundade för övergreppet kan bero på att just Koscielny varit inblandad i flera våldssituationer och handgripligheter före målet. Domaren var helt enkelt trött och irriterad på den mediokre men fule försvararen och beslöt att straffa honom på ett sätt Moss borde undvikit.

Samtidigt var 1-0-målet ett av de vackraste jag sett i år. Ett 30 metersskott med högerutsida som fick en underbar skruv och borrade sig in intill stolpen.


About this entry