Fotbollens grymma anlete

Watford och Spurs spelar en typisk julmatch – det är gåfotboll, lusigt tempo och få målchanser fram till tilläggstid. Då här Watford en ventil (som det så träffade utrycktes i TV-studion) från att ta ledningen i 91:a minuten. Istället kontrar Spurs och Son är två gånger offside när han först attackerar Gomes som gör en halvdan utboxning och hamnar på rygg och  sedan är Son offside när bollen spelas tillbaka in och han klackar bollen mellan benen på Gomez som legat kvar på rygg och velat ha frispark för ruff några ögonblick alltför länge.

Dess för innan ett alltför hårt rött direkt efter en timme på en Watfordförsvarare och ett obeskrivligt för att inte säga oförklarligt agerande av Gomes vid första stolpen. Han utgår ifrån att hans försvarare ska täcka hela målet och så ställer han sig själv vid närmsta stolpen och ser bollen rulla mellan försvararens ben och in mitt i målet.

Kan verkligen en målvakt med drygt tio år i de absoluta elitfotbollen stå så totalt tokigt? Hans position är minst två meter fel. Är det möjligt?

Ifall det finns folk som granskar misstänka spelskandaler så tycker jag de borde kolla Gomes agerande. Det var lite väl många dåliga ingrep från hans sida.

Annonser

About this entry