En hel kontinent utan högerbackar

De som besökte Uefas hemsida har kunnat rösta på bästa elvan i Europa 2015. Den innehåller varken MFF:are eller spelare från den engelska ligan. Spelarna har istället hämtats från ligorna i Italien (1), Tyskland (2) och Spanien (8). Är det rätt?

Årets lag 2015, enligt Uefa.com: 
Manuel Neuer, Bayern München – David Alaba,do, Sergio Ramos, Real Madrid, Gerard Piqué, Barcelona, Dani Alves, do – Andrés Iniesta, do, Paul Pogba, Juventus, James Rodríguez, Real Madrid – Lionel Messi, Barcelona, Neymar, do, Cristiano Ronaldo, Real Madrid.

Den ende spelar jag vill byta ut (förutom att spegelvända backlinjen samt mittfält) är Dani Alves. Jag tycker inte han är den bäste högerbacken i Europa. Jag är inte säker på vem som är bättre men Alves kan helt enkelt inte vara bäst eftersom han inte kan försvara. Däremot är han jätteduktig på att springa längs sin kant och slå inlägg. Och han är en utmärkt passare av  bollen upp till fem meter. Men defensivt, utan boll, är Anton Tinnerholm att föredra även om inte heller han är så bra utan boll. Här borde finnas plats för en överraskning för i dagens fotboll är nästan alla högerbackar handikappade utan boll. Nej inte Emil Salomonsson heller.

En annan förklaring till varför ingen EPL-spealre är med kan vara det faktum att engelsmän inte är så begeistrade i uefa.com eller kontinental fotboll över huvud taget. Och varför ska de var det när alla vet att den bästa fotbollen och de bäst avlönade spelarna finns i England?

 

Annonser

About this entry