Supertränare eller blott en Kuhnbärare?

Jag minns Allan Kuhn som en extremt anonym, hårt jobbande mittfältare i ÖIS i slutet av 1990-talet. Nu skall han bli MFF:s nye tränare och det blir han eftersom alla andra tänkbara danskar sagt ”näh tack”.

 

Med tanke på Allan Kuhns CV, i huvudsak konbärare i medelstora jylländska klubbar, måste det ha varit ganska många tränare som sagt nej till MFF.

 

Han kom in efter fyra matcher som huvudtränare för FC Midtjylland hösten 2009. De förlorade de fyra första matcherna med Kuhn men han fick ändå stanna kvar till våren 2011 då han fick sparken. Det är hans enda erfarenhet som huvudtränare och det är lite skrämmande hur himmelsblått perspektiv.

 

Med Kuhn kom Midtjylland  6:a första säsongen och 4 den andra. Det var de sämsta placeringarna klubben nått på många år. Både säsongerna tog man sig till cupfinal som man förlorade.

 

Att MFF valt honom för att hans fotbollsfilosofi stämmer med klubbens är enbart nonsens. Kuhn är överlycklig över att en stor klubb vill ha honom. Hade MFF krävt att laget skulle spela 2-6-2 hade Kuhn sagt att han var en hängiven beundrare av 2-6-2.

 

Oavsett vilket kan Kuhn naturligtvis vis sig vara en oerhört bra tränare men det är tyvärr mycket som talar emot det. Till exempel edtta att ingen annan än MFF upptäckt hans kvalitéer.

 

Den intressanta frågan är inte hur pass dålig tränare Allan Kuhn är utan varför ingen ville träna MFF?


About this entry