Ralfs rasism och public service-sportens brist på ansvar

Ralf Edström har twittrat att han tycker alla nyanlända till Sverige ska tvingas på kondomer. GP skriver om det här. Reaktionerna bland sportintresserade på fb är mer intressant är att Ralf återigen ger uttryck för sin rasism. Flera börjar dissa honom för hans fotbollskarriär – som om den blir sämre i perspektivet av hans helt oblyga twitter om kondomer och ”Bevara Sverige svenskt”.

Ralf Edström var en lysande fotbollspelare som tidigt fick problem med skador. Men under alla omständigheterna är han en av 1970-talets allra största svensk fotbollspelare strax bakom Bosse Larsson och Ronnie Hellström och kanske Ove Kindvall. Tycker han hör till gruppen av hög internationell klass tillsammans med Björn Andersson, Björn Nordqvist och kanske Torbjörn Nilsson.  Kanske för att de två forwardsspelarna är gränsöverskridande vad gäller decennieindelningen.

Vad gäller Ralfs rasism som fick den fritt spelrum under 20 fullständigt oförsvarbara år i Publikserviceradion. Precis som Janne Gunnarsson (och hans rasistiska åsikter) fått fritt spelrum i SVT under nästan lika lång tid. Det är märkligt att sportredaktionerna i public service har så oerhört dåligt omdöme.

Här är en text om de stora rasisterna i svensk sportmedia: Ralf, Glenn och Janne Majlard i SvD.

Mer om Janne Gunnarsson! 

 

 

Annonser

About this entry