Revanschmötet blev ren massaker

När den unge coachen sammanfattar taktiken för andra halvlek i orden vi måste stoppa deras trepoängsskytte och JJ Redick – vad händer? Jo, Redick sänker en trea efter 11 sekunder och sätter två till de första 159 sekunderna.

 

JJ Redick dominerade Martin Luther King-dagen i NBA. Det är en nationell helgdag och basketlagen spelar alla på eftermiddagen. Det arrangeras olika event för att fira King och alla spelarna bär gråa överdrags-t-shirts med texten MLK. Redick är en unik spelare eftersom han skjuter många treor och håller sig över 50 %. Och det är just i den statistiken, och vad gäller assist som du hittar de enda vita stjärnorna i NBA – ja förutom bröderna Gasol.

 

Redicks Clippers hade satt franchaise-rekord redan i pausen ( då ställningen fortfarande var jämn) vad gäller treor och man fortsatte i andra halvlek.  Vet inte vart det slutar, vi är inte hunnit till 4 Q än.

 

Houston Rockets vars självbild var att man skulle kunna konkurrera med Golden State Warriors om titeln i västra serien rasade redan i mitten av november. Några skador, några dåliga matcher och coachen Kevin McHale fick gå. Han ersattes av en ung ass-coach som säkert kan mycket basket men spelarna visar gång på gång att de inte har förtroende för honom. Tror det blir nytt coachbyte senast till All Star-helgen. Dåliga ägare ( och deras General Managers/sportchefer) kan förstöra mycket.

 

En annan lustig incident: 76:ers var på väg att besegra Knicks i MSG. Hollis Thompson, duktig trepoängsskytt på Phillys bänk och en 75 % straffkast-skytt foulades och fick tre kast som skulle kunnat avgöra matchen – han missade alla tre. Så Knicks tog ledningen i nästa anfall och när 76:ers fick bollen var de tvungna att sätta en trea – det gjorde Hollis!  Nu förlorade det unga 76:ers efter två övertider men det var bra underhållning hela matchen.

 

Nattens stora händelse var det som skulle förra säsongens stora revanschmöte. Förväntningar i Cleveland och i övriga landet var stora inför nu när Cavs hade alla sina tre stora stjärnor med ( LeBron, Love och Irving) medan GSW förlorat två av de senaste tre matcherna. De verkade vara ur form – och så körde de bara över Cavs direkt från uppkastet i Cleveland. Ledde i halvtid med 70-43 och trots att man spelade bänken stora delar av resterande mötet (match låter som ett fånigt begrepp i sammanhanget) vann men med 132-98 och då lät man ändå hemmalaget hyfsa siffrorna i slutskedet: GSW ledde ett tag med 43 poäng, 114-71

 

Kevin Love sköt 1-5, Irving 3-11 och LeBron 7-16 delvis beroende på att han fick spela mycket mer tid än någon annan (för statsen skull).

 

Stephen Curry sköt 12-18 ( 7-12 treor) på 27 minuter.  Ändå tror jag fortfarande på att San Antonio Spurs kommer vinna i år.

Ps Houston tvingade fram en övertid genom att vinan fjärde Q med 42-28. Marcus Thornton kom in med sekunder kvar och satte två grymma treor som knappt ens rörde nätet.


About this entry