Årets dummaste straff?

Det sägs att man aldrig ska låta forward agera annat än med huvudet i defensivt försvarsområde. Det bekräftades i går när Toulouse forward Adrien Regattin helt huvudlöst fällde  PSG-spelaren Kurzawa under omständigheter som blott kan betecknas som bisarra.

Det var i 89:e minuten vid ställningen 1-1. Första matchen i ligacupens semifinal. Kurzawa var i hög fart på väg att dribbla sig ut ur straffområdet. Regattan var inte ens nära bollen utan stärkte bara fram benet, precis innanför straffområdesgränsen, så att han kunde fälla Kurzaga lite lagom men fullkomligt klockrent. Domaren stod också utmärkt placerad. Det såg ut som ett elakt barn som fäller ett annat och sedan inte låtsas om att hen gjorde det. Eller som en vuxen med tvångstankar  – att Regattin tyckte att Kurzawa dribblade alltför bra och länge, oavsett riktning ock beslöt att hämnas på forwardskollegan.

Själva straffen slog sedan Zlatan på ett ovanligt vis, till höger med kraft. I ligan har han enbart slagit tre av 24 straffar till höger och ingen varken med kraft eller så bra placerad som denna vilken sökte sig ända ut i i burgaveln. Mauro Goicoechea hade då inte lyckats läsa Zlatan utan redan gått åt vänster.

 

Annonser

About this entry