Föraktfull basketbevakning

Har med ett leende följt Sydsvenskans parodiska basketbevakning den senaste tiden. I dagens tidning slås ett nytt rekord när deras basketexpert kommer fram till att basketmatcher avgörs i set, inte i poäng. Hur skall jag annars tolka hans slutsats att ”Malbas styrka i den här matchen var att man vann tre av fyra quaters”.

 

Varför är det bra att vinna tre quarters ifall man förlorar matchen? I själva verket är det fullkomligt ointressant!  Vad som förmodligen hänt är att coachen sagt att man inte fick alltför stora och långa svackor, undantaget första quartern. Så kommer det ut så här, som expertens helt egna briljanta och oerhört självständiga analys.

 

Coach Henrik Svensson är citerad, då pratar han om att han är nöjd med spelet i alla fall fyra quaters även om man förlorade första med fem. I slutet av texten nämns att Darion Rackley ”var otroligt bra” och gjorde 36 poäng. Det var SDS referat/analys, på cirka 1600 tecken när Malbas slog Örebro borta med 103-88.

 

Svaret på frågan varför  Malbas vann får man söka på nätet. Av SBBF:s statistik framgår att  Malbas sköt alldeles fantastiskt:  70 % tvåor ( 28’/40) och 61 % treor  ( 14/23). Förmodligen rekord för Malbas i högsta serien  och  plockar man bort Fredrik Larssons 2/6 resp. 0/3 blir siffrorna svindlande höga. DET var styrkan!!  Troligtvis fanns det också en motsvarande svaghet hos Örebro som möjliggjorde den skyhöga siffrorna men statistiskt sett var matchen i övrigt jämn.

 

Att inte nämna skottprocenten i en analys/referat av den här basketmatch är inte enbart obegåvat och okunnigt, det är rent förakt för läsarna.

 

 

Annonser

About this entry