DeMarcus Cousins huvudlösa gloria

Han har satt  56+48 poäng på två raka matcher men DeMarcus Cousins kommer aldrig bli en lika stor spelare som legenderna i NBA. Visst, han är stor, smidig, har extremt bra fötter med tanke på längd och muskler och är mångsidig: sätter treor, passar bollen hyfsat och har ett väldigt stort hjärta. Vad som är i vägen när DeMarcus Cousins ska ta plats bland basketikonerna i NBA är huvudet.

 

Dessvärre är han fortfarande, efter sex säsonger, väldigt emotionell och ganska dum. Han gör sig ofta skyldig till fullkomligt vettlösa, onödiga fouls. Han får många tekniska för snack och överdriver alltid gesterna. Han är ett stort barn på banan. I natt foulade han ut med 3:30 kvar av andra förlängningen med en offensiv foul. Den femte fick han i frustration vid mittlinjen så han skulle sno bollen, från motståndarnas bäste straffkastskytt. Kings förlorade efter två förläningar, helt i onödan och De Cousins stora natt slutade i bakfylla.

 

Varför han är så bra just nu beror även på Rajon Rondo, guarden ger honom bra passningar och ser hela tiden till att guida och vägleda honom. Rondo är De Cousins ledarhund och vid minsta avbrott snackar de två. Dessutom har Rondo noterat tre ”trippel-doubbles” i rad – i natt med 20 assist.

 

Cosuins 106 poäng ( plus 25 returer och en skottprocent på 60) har kommit mot lag som inte har haft speciellt bra och stora centrar som kunnat blocka honom men faktum kvarstår – det är fötterna och inte huvudet som gör DeMarcus Cousins till stjärna.


About this entry