Svenskt bottenrekord i idrottslig rättskipning?

Före detta storlaget i herrbasket Sundsvall Dragons har länge misskött ekonomin. I somras höll man på att kursa men lurade istället sina internationella spelare att skriva långa kontrakt – på upp till fem år.

 

Man har nuunder säsongen inte betalat löner till bland annat dessa sina internationella spelare i tid, redovisat felaktiga publiksiffror och helt sonika vägrat betala domaravgifter. Med största sannolikhet är det klubbens sista säsong i Elitserien men de borde naturligtvis inte fått behålla sin licens i våras. Då gjorde Basketförbundet fel. Nu skall man rätta till sitt misstag men begår istället större och fler fel.

 

I går fredag mötte Dragon ECO Örebro hemma och Förbundet hade till den matchen dragit in de tre internationella spelarnas licenser. För att straffa Dragons. Det betydde att Örebro överraskande vann matchen, att och de internationella spelarna varken fick spela eller inkassera någon eventuell sergerbonus – i fall Dragons nu hade kunnat betala ut den.

 

Resultatet av Förbundets vishet är att Örebro tog två poäng och närmade sig konkurrenterna vid slutspelsstrecket, att Dragons sparade in en eventuell bonuskostnad, att de enskilda, redan utsatta spelarna drabbades och att alla konkurrenterna i ligan drabbades.  Men inte Sundsvall Dragons.

 

Svenskt bottenrekord i idrottslig rättskipning?

 

PS Även Örebro har problem (de har enligt uppgift slutat betala in skatter och avgifter) och kommer förmodligen inte ta sig till slutspel eftersom konkursen hinner före. Ska bli spännande att se hur Förbundet bestraffar Örebro….

 

Oss Fakta hämtad från Nick Rajacics basketblogg!

Annonser

About this entry