Jordan Larsson i EM-truppen?

Hemmamatch för Hammarby men knappast några 25 000 på läktarna, i spanska Salou. Snarare 25, (och med ett stort frågetecken för begreppet läktare)  men med tanke på betingelserna utmärkt producerat av C More. Fem kameror, inga läktare och tekniskt schabbel som förmörkade första tio.

Helsingborg var det bättre laget i första och ett par spelare utmärkte sig ordentligt. Framförallt Jordan Larsson vars steg, tempoväxlingar och eminenta bollbehandling blir en stor attraktion i allsvenskan. Hur stor beror på hur bra omgivningen är. Martin Christensen är lika bollskicklig och klok som i Åtvid, Bröderna Webe lär tillföra aggressivitet och snabbhet så det hänger på om Bojanic kan leverera bollarna till Jordan. Kan han det borde Jordan göra 10 mål på vårsäsongen och vara en man för EM-truppenn med tanke på att Sverige har så oerhört få bra forwards.

Gillade nye högaborgaren Jonathan Larssons aggressivitet och kompromisslöshet. Frågetecken för hur mittbacksparet och Jönsson klarar att försvara – såg inte bra ut. Inte heller Adam Eriksson som vänsterback var lyckad.

Det största frågetecknet dock för Linus Hallenius. Han slog ett friläge på Haglund, missade en annan halvchans, fick en frispark men var i övrigt osynlig. Bland annat för att han ofta sprang fel och i fel tid. Jag ska inte såga en spelare efter en halvlek men det måste bli mycket mycket bättre ifall han ska tillföra HIF något över huvud taget.

Andra halvlek: Rusike kom in i stället för Hallenius och såg lika desorienterad ut men han satte fram foten i 83 minuten och gjorde 3-0. Dessförinnan hade Adam Eriksson oantastad fått löpa rakt fram till straffområdet i 50 meter och sedan skjuta ett skott som den isländske målvakten absolut skulle varit på – är han verkligen påtänkt för Isländska EM-truppen?

Atakora kom in och var bra! Lekfull, lite väl lekfull ibland.

Bojanic såg mest klumpig ut.

Målvakts-Matt stod som vanligt rätt och värderade klokt. Inga spektakulära räddningar utan betoning av säkerhet.

Lustigt resultat i en match mellan en av allsvenskans rikaste och allra fattigaste klubbar.

 

 

Annonser

About this entry