MFF-Midtjylland

Allan Kuhn vill att MFF ska spela passningsorienterad fotboll och pressa högt. Så varför ligger man lågt och slår långa bollar mot Midtjylland hela första halvlek?

Jag förstår ifall man fokuserade på en första tävlingsmatch mot , typ, Manchester United. Nu skall man möte Sirius, i cupen. Då bör man spela just som Kuhn sagt. Så varför gör man inte det?

Första tio skapade man chanser men det berodde inte på en hög press utan på omställningar – mot en tvåbackslinje.

Bättre i andra. Speciellt sista tio när danskarna tröttnat och ledsnat. De lade faktiskt av helt. Molins borde avgjort med matchen sista spark men Mattias Svanbergs lilla nicktouch ställde honom.

Eikrem är bra med boll men helt värdelös som balansspelare utan boll. Ligger fel, är rädd för 50/50-bollar. Ifall MFF var spelförande är Eikrem en tillgång. När man ligger lågt är han närmast en belastning.  Dessutom med väldigt dåligt självförtroende. Han hade två utmärkta chanser att skjuta oattackerad innanför straffområdet, på volley. Med högern. Båda gånger försökte han lätta bollen vidare. Första gången till markerade spelare, andra gången med adress ingen. Det är ingen tillfällighet. Eikrem är tyvärr så här, helt utan självförtroende och målhunger men med mycket rädsla och ångest.

Rosenberg var bäst på plan. Den norske superspelaren, vart tog han vägen? Nån som såg honom?

En klass  bättre än andra var även Lewicki,  gjorde ett imponerande jobb. Berget ojämn men bitvis lysande. Tyckte Yotun kändes trygg och intiativrik. Att sedan anfallaran fortfarande springer fel är inte hans problem.

Sämst var nog Jonas Dahlquists jämförelse mellan Dubbel-Anders och Anders Christensen. Ja, de är båda blonda och inte över medellängd men väsensskilda. Lite pinsamt när Jens Fjellström måste hålla med i stället för att i första hand tänka på tittarna och säga att ”du var för ung för att minnas honom”. Eller något i den stilen. Ett halvhjärtat medhåll är usel TV.

Dansken var bra i sin defensiva roll. Enligt CMore ska han vara en fantastisk passningsspelare – har inte upptäckt det än!

Konkurrensen om sämst insats delar Jonas med vad jag hoppas inte blir Midtjyllands förstaval som målvakt mot United. Wolanski såg tyvärr ut att vara ung, osäker, slapphänt och med en uppgiven, nervös alibiattityd som inte lovar gott. Johan Dahlin saknas.

Kristoffer Ohlsson var duktig. Bidrog till målet och under bra känsla i högerfoten. En trygg passningsfot som innermittfältare. Ovanligt i svensk fotboll.

Bara jag som tycker att danskarnas mål som ut som offside. Mer, tydligare, offside än det offsidemål MFF gjorde och fick bortdömt? Eikrem alibilöper centralt och tillåter Ohlssons passing, Rasmus Bengtsson väljer fel alternativ.

Vad gäller Pa Konate så kan inte vara elitspelare på den här nivån och inte använda högerfoten. När nu Pa Konate tvingas spela högerback blir problemen så uppenbara. Jag tror inte ha hade en enda touch med höger foten på 20 minuter och att hela tiden behöva lägga bollen över på vänstran är lite generande. Jag hoppas jag aldrig får se honom som högerback i MFF igen.

Testspelaren Tetteh byttes in samtidigt med Sana. symboliskt!

Annonser

About this entry