Passande straff 2

DN har en liten artikel i dag om det här. Där fanns också en länk till belgarnas straff 1957. Vad jag förvånas av är att den blir godkänd för att den ursprunglige strafftagaren måste väl vara offside när han tar emot sin lagkamrats passning, det vill säga den andra passningen?

 

Vad gäller Pires misslyckade passning till Thierry Henry så fann jag även den på youtube. Henry hinner fram men springer förbi bollen eftersom Pires inte vet om han ska skydda bollen eller slå till den än en gång. Så det är ett praktfullt fiasko.

Mina efterforskningar vad gäller svensk anknytningar gått sisådär.  I 1957-58 års maratonserie i Division 1 , och säkert inspirerade av belgarna, slog Hammarby en passande straff. Rune Larsson spelade fram bollen några meter och Ya Skoglund krutade in bollen bakom en konfunderad målvakt representerande Surahammar. Gais lär ha gjort ett mot St Mossen på Nya Ullevi i början av 1980-talet. En match som slutade 10-0.

AV DN-artieln fram går även att straffen var tänkt på Neymar som inte tjuvar. Det gör däremot målskytten Luis Suarez, han var helt enkelt alltför målkåt.

 

Annonser

About this entry