PSG går lätt vidare

Kul match som jag tippade fel. Men borde nog fått mina 15 gånger pengarna för 3-1. PSG hade chanser och Zlatan hade flera. Speciellt den i slutet när han volleybredsidar på en ”närstående” Courtois.

Chelsea överraskade i mitten av första genom att hålla bollen, röra sig och passa. Man hade bollen i flera minuter och publiken började vissla. Så hur kunde detta ske och varför tog det en halvlek för PSG att vakna?

Jo för att PSG är bortskämda med mediokra motståndare i ligan. De får i princip aldrig tufft motstånd utan kan rulla runt bollen i maklig takt och sedan höja tempot fem minuter och vinna. Man var franskt omständliga i sitt passningsspel och det funkar bland andra francofoner men inte mot engelsmän. Chelsea försvarade sig väldigt bra. I andra höjde PSG direkt passningstempo och fann dessutom den där ytan jag skrev om före matchen mellan Chelsea högerback och närmaste innerback.

Det var en match som borde slutat 3-1. Nu kan 2-1 verka vara en halv seger för Chelsea eftersom de går vidare med 1-0 hemma. Jag är dock säker på att PSG ganska lätt går vidare. Chelsea är inte bra på att föra matcherna och deras mittbackar, Ivanovic och Cahill trivs inte alls med att ligga högt upp. Att ställa om snabbt passar perfekt för Matudi och Lucas. Tror också att Cavani startar i London som forwardslibero – en fri roll med ganska stort defensivt ansvar som förste försvarare samtidigt som han ska understödja Zlatan och de två snabba killarna på kanterna.

 

Vad som talar för Chelsea är att de få gånger som PSG tvingades försvara samlat i eget straffområde blev det ett mål och en nick som reflexräddares. PSG är ovana vid att försvara med ryggen mot muren. Där ligger Chelsea chans, enda chans.

Annonser

About this entry