United förnedrat på nytt

Man trodde gränsen var nådd. Att Manchester United inte kunde sjunka lägre än att bli utspelade av Sunderland. Hygge-danskarna spelade ut världens rikaste klubb. Sisto, den närmast infödde, mörke jyden såg ut som Messi när han vände in och ut på de berömda. Och den stora afrikanske inhopparen Paul Onuachu med de aviga rörelserna och ultrarapid-dribblingarna avgjorde. De två gjorde nästan vad de ville i andra halvlek. Sergio Romero stod i målet borta i Europa League-mötet borta mot FC Mittjylland eftersom De Gea skadade sig på uppvärmningen.  Sergio Romero plockade bland annat en boll i krysset och stoppade ett friläge 2-1.

Då hade United ändå, lite turligt, tagit ledningen i slutet av första efter det att Kadlec bränt ett friläge på en väldigt avvaktande Romero. Det värsta var att Kadlec som gjorde sin första tävlingsmatch för danskarna hade en lag kamrat med sig. Han hade bara behövt rulla i sidled. Istället kontrade United in 1-0 25 sekunder senare.

Danskarna kvitterade före paus och styrde sedan andra, tog ledningen efter en timme och det var bud på fler. United hade några, enstaka bra chanser, och mer boll men det var förvånansvärt hur enkelt danskarna sprang förbi miljonärerna.  Kristoffer Olsson var ännu en gång mycket bra. Jagade boll över väldiga ytor och gjorde alltid något klokt och konstruktivt med den när han hade bollen. Värderade rätt, kämpade föredömligt. Lite svårt att jämföra med någon annan än en ung Klas Ingesson.

Drömmen lever, liksom förnedringen!

Annonser

About this entry