Spelarna som inte borde platsa i MFF

Johan Wiland räddade Europa League-platsen. Den här gången. Wilands parad på tilläggstid och så Jo Inge Berget. Inte enbart norrmannens två mål. Hade det inte varit för Berget hade MFF förlorat den här matchen. Om alla MFF-are hade samma inställning hade jag inte varit orolig för framtiden. Nu är jag definitivt det.

 

MFF inledde den livsviktiga cupmatchen hemma mot Sirius med en tribute till avstängde lagkapten Markus Rosenberg. På annat sätt kan man inte tolka de två vårdslösa, gula tacklingarna de fyra första minuterna. Samtidigt fyra långbollar första tio minuter och den absolut värsta av Tinnerholm som bara skickade upp bollen  – var det verkligen så MFF skulle spela.

 

De ständiga, misslyckandena uppspelen centralt var också pinsamma. Rädslan att slå bollen på de två innermittfältarna var märklig. Två, eller tre motståndare gjorde att de fem bakre MFF-arna inte kunde spela upp centralt.

 

Eikrem och Rodic är alltför dåliga defensivt för att få spela i MFF. Rodic var helt värdelös även med boll. Slog bort enkla bollar, tappade andra helt oförklarligt. Ofattbart att han inte blev utbytt i halvlek. Första fem var ännu värre. Sedan lindrades det.

 

Tinnerholms rädsla på 50/50-bollar och bristande fysiska spel visade sig vid Sirius mål. Som målskytten sa, ”jag var bakom honom och trodde inte jag skulle få bollen men så kunde jag springa om honom”. Tinnerholm, tyvärr ett runningsmärke.

 

Kjartansson?  Han fick en snedträff när han skulle rensa vid första stolpen vilket höll på att resultera i Sirius-mål. Vid andra målet blev det inte ens en snedspark utan med totalt tomt mål sparkade han i luften. Är han verkligen så bra som SDS-Wiman påstår och som MFF verkar tycka vara värt 10-15 miljoner svenska kronor?

 

Så förutom Wiland och Berget vill jag ge Yotun bra betyg. Lewicki och Chistensen får också godkänd men inte mer, deras bollbehandling såg väldigt försäsongshandikappade ut.

 

Nu var det tre poäng, absolut inte mer.

 

 

 

Annonser

About this entry