En Drillo deja-vu

Det är sällan en match så tydligt och brutalt avslöjar sin sanna karaktär redan efter 60 sekunder. West Bromwich Albions mot Manchester United var en sådan match, eller tillställning. Efter 61 sekunder hade jag noterat hemmalaget för 7 volley eller halvvolley lättningar med bredsida upp mot motståndarnas backlinje och 9 nickar. På 61 sekunder. Man United var inte mycket bättre. Här stod 20 unga ytterst välbetalda män på en yta knappt större än en större vägkorsning och hanterade den där snälla, vita bollen som om det var en glödgad skatteinspektör. Vid två tillfällen försökte och lyckades en bortalagsspelare verkligen passa bollen, längs det till synes välskötta och jämna gräs som faktiskt var underlaget. Det tog ett tag innan man upptäckte det, gräsmattan alltså!

 

För att inte nämna det helvete någon försökte översätta i bollinnehav. Hur många procent blir det när inget av lagen vill ha bollen?

 

Sedan backade hemmalaget hem och eftersom de alla var minst en decimeter längre och tio kilo tyngre än motståndarna står de säkert fortfarande kvar där, runt sitt straffområde, nickades och sparkades bort långa bollar mot en stor kraftig torgskräcksutsatt center vid mittpunkten.

 

Dagens Man United är inte heller laget som vinner matcher på fysik. De är unga, lite naiva och med mer vilja och teknik än struktur. De har mycket boll men vet inte vaddi ska göra av den på sista tredjedelen. West Bromwich är inte heller ett lag som vinner matcher på estetisk poäng. Deras spelidé liknar en modern variant av Drillo-fotboll: så få tillslag och så snabbt som möjligt  upp med bollen mot det andra straffområdet. En felvänd targetspelare lägger bollen tillbaka och så avslut.

 

Jonas Olsson lättar iväg några pastejer med hyfsat träffbild. Han har faktiskt lite känsla i vänstran men verkar sakna balans. Han liksom kommer lite fel till bollen varje gång, som om han inte riktigt hade kontroll på kroppen. Det han gör gör han bra men han är kanske inte den bästa mittbacken i EPL som Expressens fotbollsexpert utnämnde honom till för två, tre år sedan.

Det här är en match man borde få betalt för att titta på.

Annonser

About this entry