Rensa rejält i fotbollens regelträsk

Äntligen!

Fotbollens nya regelförslagen är bra och ännu bättre att de införs omgående, redan till EM. Men det finns ännu fler och bättre sätt att reformera fotbollen och allt borde göras till allsvenskans start.

Att ”trippelbestraffningen” försvinner det vill säga inte både utvisning, straff och avstängning vid målchansutvisning i straffområdet borde aldrig ha införts. Den får dessutom horribla konsekvenser när domaren tar felaktiga beslut: som när en omoralisk motståndare filmar till sig en utvisning på en modig målvakt. Även ett fjärde byte i en eventuell förlängning kan införas fram till det att EM startar 10 juni.

Men jag vill ha mer, mycket mer och ögonblickligen. Till exempel att man ska kunna byta ut målvakten vid allvarliga skador utan att det påverkar övriga byten.

Plocka bums bort alla onödiga linjer, vid hörnflaggan och mittlinjen. Plus målgårdslinjen! Det är ju enbart vita clownstreck!

Ta bort inkast och låt laget lägga en frispark vid linjen, med motståndarna nio meter därifrån. Spelet hade blivit bättre och mera fotbollens hade vårdats mer ömt istället för alla okynnesinkast som görs. Inte minst av fega, backar med dålig bollkontroll. Det ska inte vara någon skillnad att sparka bollen över kortlinjen och långlinjen. Inkast är över huvud taget en fotbollsanomali som måste förgöras.

Inför effektiv speltid sista tio minuterna plus tilläggstid. All denna vanhedrande maskning och fega domare som inte vågar lägga till extra extratid skämmer fotbollen, och framförallt  fotbollsspelarna. Det är en olustig lyteskomik som måste upphöra.

Ok, sparar några idéer till nästa inlägg.

 

Annonser

About this entry