När baksidan är bättre än singelns framsida /CL- kvartsfinalerna redan lottade

Nåt är fel när tröstturneringen känns fräschare än huvudturneringen. När förbandet klart överglänser gruppen man har betalt för att höra.

CL har varit en ohyggligt, lång och i spänningshänseende närmast kränkande transportsträcka men nu, äntligen nu i mars skulle de stora elefanterna börja dansa. Likt Zenit Leningrad, ett mediokert gäng portugiser, ett belgiskt mittenlag mot ett tyskt. Ett engelskt mittenlag helt Zlatanerat, fullt av groteskt överbetalda londonbor mot denne Zlatan ”et ses deux amis ».

Nåt är fel när EL är bättre än CL!

Klassmötet Dortmund vs Spurs känns spännande med stora offensiva möjligheter. Pool vs Man United är en klassiker i alla sammanhang utom EL eftersom de två aldrig möts i en europeisk turnering tidigare.  Till och med Safaris Basel mot Sevilla ger ståpäls jämfört med Gent  mot en avgasfuskande bilsponsor.

Själv är jag dessutom ohygglig svag för Bilbao mot Valencia men det är som sagt av ganska personliga själv. En målvaktsmatch, om man så säger.

Dessvärre missar jag alltsammans på grund av middag på gourmetrestaurang med en vacker kvinna  men jag ska försöka se returerna. Och blogga om maten…   … nej jag lovar låta bli. Ni får följa den på fb!

Chelsea mot PSG var som alla förutsatt en parisisk promenadseger. Under några stunder såg Chelsea bra ut och framförallt Diego Costa. Han överraskade, han kände utmaningen av Zlatan och drog svensken rakt över benen för att markera revir. Vilket otroligt nog domaren släppte utan varning  för att lite senare varna för en mindre ful och uppenbar eftersläng. Som om Zlatan är rättvisemärkt villebråd på planen bara för att han själv spelar fysiskt?

Ser fram emot nästa veckas matcher – finns t o m intressanta lag vars möten inte är avgjorda i förväg. Ja, nästan spännande i all fall. Å andra sidan, vem tror att Arsenal. Juventus, PSV och Kiev ska vända borta mot etablerade topplag.

Troligtvis är de här åttondelsfinalerna det sämsta europeiska elitbollseventet i modern tid.

Drar konsekvenserna av detta närmast inställda spektakel, ser fram emot kvartsfinalerna och med Svenska cupen som förebild har jag helt själv lottat matcherna hemma framför datorn. Så här utföll det:

Barça- PSG

Benfica- Man City

Bayern-Wolfsburg

Atletico-Madrid

 

 

 

 

Annonser

About this entry