Riggad lottning 1

Jag är av den uppfattningen att antingen får Real Madrid en lätt lottning och då är den riggad eller så får de en svår lottning och då är den antingen rättvis eller misslyckades. Det är en enkel men moraliskt begriplig omvärldsanalys. Det finns massor av exempel på att gamla fotbollsstofiler som inte lyckats komma ihåg de enkla instruktionerna i TV-kamrornas spotlight och helt enkelt valt fel kula/boll/lott där de haft två att välja på oc hi realiteten ingen alls, att välja på. I fallet Wolfsburg-Madrid är det lika troligt att det blev fel ( Bayern skulle mött Wolfsburg) som troligt att de tycker att Avgasrenarlaget är alltför dåligt och chanslöst.  Bayern mot Benfica känns som så mycket WO en reell match verkligen kan bli.

Att två spanska lag får möta varandra är självklart, i UEFA:s värld. De har väl tröttnat på mötet Madrid mot Atletico. De två ”råkade” stöta på varandra i  final 2014 och i kvarten 2013. Det året, 2014, då Atletico i kvarten fick möta…Barça. Que sopresa!

Så Atletico är det verkliga offret här. Fjärde mötet mot Madrid eller Barça på de tre säsonger sedan de övergav Europa League och triumferna där. Hade jag varit Atletico supporter hade det i dag känts som UEFA inte vill att de ska vinna CL.

Att PSG får möta engelskt motstånd är väl inte heller någon hundraoddsare – det är brittiskt motstånd eller Barça som gäller för PSG, varje säsong i CL.

Så denna vår blir ungefär som alla andra vårkvällar och CL-semifinaler: två spanska lag, ett tyskt och sedan ett franskt den här gången istället för ett engelskt eller italienskt. De här länderna har helt dominerat CL-semifinaler sedan 2004/2005 då Milan slog ut holländska PSV i semin. Det är 11 år sedan.


About this entry