Riggad lottning 2

image

Tidig lördagsmorgon, med målvaktströjan jag spelade i mot Italien på gamla ”Rote Erde” i Dortmund.

Jag är av den övertygelsen att alla lottningar, speciellt de i fotboll är riggade. Alla möjligtvis med undantag av slantsinglingarna ( varför har f ö fotbollen kvar denna anakronism – snart finns ju inga mynt kvar utom här?).

När nu UEFA lottade kvartfinalerna i CL och EL var det ingen högoddsare att två spanska lag fick möta varandra i båda tävlingarna. Eftersom de utgör tre av åtta i varje turneringen var det inte ens sannolikt att två spanska lag skulle mötas i någon en av de två, nu blev det båda –vilken tillfällighet. Det är för övrigt en tillfällighet som alltid drabbar spanska lag eftersom UEFA inte vill ha en final med två lag från samma land.

Därför tungviktsmötet Liverpool-Man United och därför Athletic Club – Valencia. Liverpool – Dortmund, mötet ingen ville ha redan nu utom UEFA känns som ren illvilja, eller marknadsföring. Nu får de en EL-match som alla vill se, liksom förra omgången hade det i de två med engelska lag inblandade.

Det blir lite som storebror mot lillebror: båda lagen har samma föräldrar och jag tror Dortmund är alltför starka för Klopps nya lag. Schajtar krossar Braga, Villareal slår Sparta och får möta Sevilla i semifinalen.


About this entry