Dubbel-Anders i nationalistisk hänryckning

Sverige blir utspelat av Turkiet, kommer undan med en uddamålsförlust och alla i TV4  tycker Sverige är fantastiskt. Jag förstår att Erik Hamrén haussar laget och de två debutanterna i backlinjen, det är hans jobb men varför ska Hanna Marklund och Dubbel-Anders göra det? Alla var bra, alla får godkänt mot ett inte speciellt märkvärdigt turkiskt lag. Dubbel-Anders tyckte också att Marcus Berg var bra och klart godkänd fram till cirka 85:e minuten ungefär. Varför? Berg var ju sämst på plan!

Dubbel-Anders är en mycket duktig analytiker och expert men hans bedömning av enskilda spelare är alltid så oerhört positiv. Vilket gör att han omdömen och betyg av dem inte riktigt går att ta på allvar.

Jag tyckte ingen av de två var godkända. Förklaringen för Augustinsson var uppenbar – han hade inte tempot, var långsam både med och utan boll. Vilket är naturligt när säsongen just har startat för FCK-spelaren.

Nilsson-Lindelöw har haussat kolossalt i Sverige efter att ha fått hoppa in när Benfica har stora mittbacksproblem. Tyvärr lyste hans orutin och nervositet igenom. Han var inblandad i bägge målen, han var olycklig vid flera tillfällen då han tjongande iväg bollar istället för att spela upp den – och vid et par gånger prickade han lagkamrater med rensningarna

Nilsson-Lindelöw är, trots att vi kanske är släkt, inte en man för för platsen bredvid Granquist.

Lustig var duktig, han har utvecklats. Granquist naturligtvis, tror också Guidetti kan bli en tillgång. Han springer bra utan, skapar passningsskuggor och tar gärna frisparkar. Sedan har han inte explosiviteten för  bli riktigt bra men ett EM bredvid Zlatan kan göra att han ser OK ut.

Varför kan inte en svensk målvakt i svensk TV för att han har perfekt position istället för att säga att turken skjuter rakt på Robin Olsen?  Om ens uppsåt nu är att försöka haussa allt svenskt varför ingår inte målvakten i den nationalistiska taktiken?

Apropå nationalism. Turkiska staten hade klätt stadion med turkiska flaggor och sett till att fylla varje stol. Det var en nationalistisk yra som avslutades med traditionell forsterlandsmusik. Gav mycket dåliga vibbar och fråga mig inte varför…

Annonser

About this entry