Förvisade på Livetid/ Den supersinande Mjölkkossan

Jag vet inte hur den slutar, inte än på ett par dagar i alla fall men jag vet hur allsvenskan börjar, och vad det innebär. Jag syftar på TV-sändningarna och klubbarnas attraktionskraft. Klubbar som inte tros dra TV-publik drar inte heller riktig publik och som en följd av det få sponsorer, usla möjligheter att förändra förutsättningarna, ekonomin eller ens kunna klättra i kanal-hierarkin.

 

CMores inofficiella rankingen av klubbarna och i vilka kanaler de placeras avslöjar indirekt vad CMore tror om dem. Och det är CMore som bestämmer spelprogrammet, förleds ej tro annat. De klubbarna vars matcher inte hamnar i CMore Fotboll eller CMore Sport är klubbar med hotad allsvensk identitet. De är inte många, de flesta matcher går i de två huvudkanalerna men det finns klubbar som förvisats till att nästan enbart lira i reservlagskanalerna ”Live”.

 

Ett av de två första lagen som ”lirar Live” är inte överraskande Gefle men kanske mer överraskande är att det andra är ”den fd Mjölkkossan” nu supersinande Helsingborg: 15.00 nästa söndag i en kanal, och på en arena, väldigt, väldigt långt ifrån dig. De två lagen anses också som mest ointressanta i omgång 2, nu mot Örebro respektive Giffarna.

 

I tredje omgången är det enbart ÖSK-J-Södra som förnedras, kanalmässigt. Lag som tippas tillhöra bottenträsket dyker läskigt ofta upp i just Live. Speciellt Falkenberg verkar rankat som seriens mest tittarovänliga lag men Gefle och Örebro skuggar i medieskuggan. Flera omgångar är så pass utspridda att CMore inte behöver förvisa lag till Live men i omgång 10 inträffar det igen: Gefle –Örebro och, jo: HIF-Östersund.

 

Här är Live-allsvenskan, även grafiskt haltande,  efter de tolv omgångar som är CMore-klara:

 

  1. Falkenberg 5
  2. Gefle 4

Kalmar

Örebro

Jönköping

3. Helsingborg 3

Gif Sundsvall

  1. Häcken 2

Djurgården

Östersund

  1. Malmö 1

IFK Göteborg

Norrköping

  1. AIK             0

Hammarby

Elfsborg (vars matcher alltså alltid hamnar i ”finkanalerna”).

Jag lider med Olympia!

 


About this entry