MFF – ännu en WO-liknande seger

Jag förstår att MFF ville ha en match nu en vecka före premiären men det kändes väldigt avslaget på Swedbanks Stadion. Dessutom tycker jag inte man ska dra alltför stora växlar på ett möte utan motståndare för HJK var verkligen usla. Ungefär som när de var i Malmö förra gången: 20 november 2014, före Juventus i CL, och även då en WO-liknande seger med 4-0 fast på Malmö stadion.Vad Allan Kuhn kan ta med sig den här gången är följande:

 

Markus Rosenbergs professionalitet – att i en match där han kunde ställt ut skorna och ingen klagat levererar han nära maximalt.

 

Att MFF faktiskt vann en första halvlek – man är inte bortskämd med det i år.

 

Molins känsla – det saknas fortfarande speed, tempoväxlingar och självförtroende men känslan börjar synas. Hans framspelning till 3-0 var magnifik och han hade ytterligare ett inlägg (fast från vänster) som gav ståpäls tack vare att det nästan var helt perfekt. Kanske ska Gishe spela lite längre tillbaka på planen ett tag för att vara mer delaktig, få mer boll. Han är ju, i fotbollssjälen, ingen riktig forward utan snarare en ”gästartist som tia”.

 

Tinnerholms utbytbarhet/Piotrs framtid (se separat text)  –

 

Adu – oerhört duktig och nära hundraprocentig i passningsspelet. Bättre än Lewicki som haft en ganska tung vår. Ifall Kuhn menar allvar med att MFF ska spela med en väldigt hög press tycker jag att han skulle plocka bort Rodic och sätta in Adu bredvid Lewicki – sedan kan AC få en fri roll bakom Örn och Rosenberg. Det skulle dessutom öppna för möjligheten att verkligen spela 3-5-2 med Yotun på Bergets plats och Berget på Örns. Fast vågar Kuhn peta en spelare som sportchefen investerar så mycket kapital ( i kronor och förtroende)?

 

Alla unga spelare – Jo det var mot tio man men spelare som Teddy Bergqvist visade att han både är oerhört lovande, senioraktig i sitt uppträdande trots nyss fyllda 17 och ser ut som om han var son till gamle rögleiten Jonas Bergqvist.

 

Gräsmattan – såg bra ut, gick inte sönder. Vi ses snart igen!

 

 

Annonser

About this entry