Borde inte Kim få klocka/en cykel redan före EM?

Erik Hamrén ville ha åtta svar ( Isak, Granen och Zlatan är givna). Han fick i princip endast ett enda, med viss tvekan: Victor Nilsson Lindelöf föll inte ihop. Han var inte bra mot Turkiet men ganska OK i går mot ett reservbetonat Tjeckien. Kanske kan han växa med uppgiften men det är en chansning att göra en ung, oerfaren högerback till mittback i EM. Han har troligtvis platsen i brist på bra alternativ. Lyckligtvis har han Lustig och Granquist bredvid sig – de har varit bästa blågula i den här två landskamperna.

 

Tycker Erik Salmonsson spelade sig ut ur EM-truppen och Martin Olsson var lika bra på motståndarnas planhalva som han var dålig i eget straffområde. Låg ständigt fel – berodde det på att Forsberg, Källström och Lewicki inte gav honom något understöd och att han tvingades försvara  en alltför stor yta? Nja, tycker Martin måste upp ett snäpp till EM.

 

Zlatan och Isak har redan mer eller mindre annonserat att det inte blir fler landskamper efter EM.  Kim Källström då? Kim såg verkligen ut som minst 127 landskamper i går. Han är lite långsam, hinner inte med, tar många alibifrisparkar och undviker gula kort när han skyller frisparkarna på ålder och att uppsåten trots allt var god. Jag är inte säker på EM-domarna är lika överseende med detta. Det är ytterst tveksamt ifall han ska starta i EM. Tycker Lewicki är given, Ekdal bör nog spela bredvid.

 

Forsberg är nog given när han är i bättre form. Durmaz eller Larsson kan nästan kvitta. Beror på motståndaren. Durmaz mot Irland, Larsson mot resten av EM-motståndarna?

 

Vem ska då spela på topp? Guidetti var inte bra i sitt inhopp. Berg gjorde ett snyggt mål men borde fått frispark emot sig i moment före då han drar omkull sin bevakare. Smart gjort men i övrigt är jag inte imponerad av Berg.

 

Generellt är jag lite orolig. Det var två landskamper där laget kunnat visa att de verkligen är att räkna med men resultaten är klena, spelet sämre. Man kan skylla på att Sverige missade flera bra målchanser men det gjorde Tjeckien också. Plus att Turkiet missade alldeles otroligt. Hade Sverige vunnit 2-1 i går borde Turkiet vunnit 4 eller 5-1. Sverige har tre spelare av hög eller mycket hög internationell klass. Den gruppen måste utökas med två, tre andra svenskar för att EM ska bli en framgång.

Annonser

About this entry