Isaks revansch

I typ 10 år har han ständigt hånats av okunniga fotbollsexperter. Så annonserar han sitt kommande avsked och plötsligt anses han av samma tendentiösa målvaktsbedömare till journalister vara säkerheten själv…

Lasse Granquist skulle slentrianmässigt börja dissa Isaksson för hans dåliga fötter i går när Jens Fjellström äntligen grep in. Jo, Isak har satt några insparkar över långlinjen men han är helt OK med bollen, och har varit så länge. han är ingen Pär Hansson, Jamal Blackman med bollen men OK. Speciellt som han i resten av målvaktsarbete håller mycket hög klass. De fotbollsjournalister som brukar dissa Isaksson har dessutom nu plötsligt vänt kappan efter vinden. Både Bank och Niva prisar Isak idag, i fall även Esk och Expressen gör det ( den tidning som verkligen mobbat honom) är omvändelsen fullkomlig.

Sedan kan man säga att reflexräddningen på avslutet mot huvudet var bra men inte sensationell. Han tvingades flera gånger ut och rensa när Victor N L eller Lewicki spelade med alltför små marginaler. På målet är han fullkomligt chanslös. Få mål är omöjliga att rädda men detta var ett sådant.

Tjeckiens målvakt gjorde en underbar benparad med högern på Oscars H:s avslut och räddade ett skott med foten i första när Forsberg avslutade ursvagt mot tomt mål och träffade rakt på målvaktsfoten. Det var mer som en vågad bakåtpassning än ett seriöst avslut.

Det var en trevlig målvaktsmatch men många bra ingripanden trots de två baklängesmålen.


About this entry