Chockbetyg på himmelsblå haverister

Det mesta rätt i Janne Jönssons betygslista över MFF- importer på 2000-talet. De flesta har fått hyfsat korrekt betyg men där är några undantag. Några grova, vulgära felbedömningar drar ner Jönssons eget betyg till ett väldigt tveksamt godkänt och en missad månadslön – misstag så kränkande att jag utgår ifrån att de beror på att Jönsson aldrig själv såg spelarna i fråga och istället förlitar sig på en annan och äldre ”MFF-expert” på tidningen.

5 löneavdrag (minst): Brian Steen Nielsen – underkänd. Problemet var att han var alldeles för bra för den ytterst mediokra omgivningen, både på planen och bland pressen. Jag vet att SDS redan då skrev ned honom och en del högljudda fans gnällde men sanning att säga var dansken bättre än de kunde fatta och fortfarande inte förstår. Han förutsatte att lagkamraterna sprang utan boll, förstod att vägga, kunde slå en enkel passning, var allmänt fotbollsintelligenta. De flesta lagkamraterna var inte det, kunde inte slå den passningen 2001-02. Jo, han tröttnade efter ett tag på att sprida pärlor för ”svinen” men den känsliga vänsterfotens ägare var i MFF minst värd omdömet bra.

4 löneavdrag: Magnus Wolff Eikrem har inte varit ”bra”. Var underbar i försäsongsmatcherna i fjol, helt OK de första allsvenska omgångarna men har sedan dess pendlat mellan dålig och usel. Ifall man sedan jämför med förväntningarna, med hans lön, blir betyget rent skrattretande. Underkänd är han men det skulle aldrig SDS våga skriva om en aktiv spelare.

3 löneavdrag: Andreas Vindheim godkänd? Ifall man värvar en spelare och han inte får spela ö h t – är man då godkänd? Har han varit bra vid de få enstaka tillfällen han spelat – nej! Samma sak som med Eikrem – SDS fegar ur!  Det är viktigare att hålla sig väl med alla och en var i MFF än att skriva den sanning de har betalt för att göra, den vi läsare betalar dem för. Det kan låta högtravande men ytterst handlar det om detta valet: MFF eller läsarna! SDS-sporten väljer sedan några år tillbaka konsekvent MFF.

2: löneavdrag: Kari Arnason kan aldrig dela betyget godkänt med Yago Fernandez. Aldrig. Dels har Kari varit bra, en trea, dels borde Yago ha en etta. En stark etta möjligtvis men aldrig godkänd när man är en fladdrig medioker spelare vars mest utvecklande egenskaper är lika delar cynism och hybris.

1 löneavdrag: Yotun har varit bra, inte godkänd. Yotun är en av seriens två bästa vänsterbackar. Han var inte bra i CL:s gruppspel. Vilken MFF:are var bra där, förutom supportrarna?

 

 

 

 

Annonser

About this entry