Inför allsvenskan: HIF och Arne Jones

Ur ett storskånskt (läs malmeitiskt perspektiv) ter sig Helsingborgs IF som ett Superettanlag, eller åtminstone som om Olympia 2016 kommer att bli platsen för ”nära-Superettan-upplevelser”. På randen till syndafallet, eller vad man nu skall kalla Arne Jones underbara fontän

till granne. Erfaren, grönfärgad, ständigt uppumpad av vatten och vacker där den står. Den är HIF, som skön idé, eller snarare 2016 HIF, som dröm.

Frågar ni mig tror jag HIF gör ett bättre 2016 än 2015, åtminstone spelmässigt. Kanske inte tabellmässigt men på planen kommer det se mindre illa ut. Astrit är borta, en del annat överårigt och högöveravlönat också. Pär Hansson kommer inte saknas så mycket, jag hoppas han får en nytändning i Feyenoord. Han har hög potential om han vill och vågar. Kanske kan utlandet ta honom ur den skäldervikiska comfortzonen.

Det stora problemet är ytterbackarna. Hoppas att Andreas Landgren spelar högerback – han har landslagspotential ifall han vill och vågar. Vänsterbacken vete fan – Adam Eriksson känns inte stabil. Hade gärna sett en av bröderna Wede där – de är snabba, fotbollsintelligenta och har superbra attityd men är alltför små och dvärgmässiga för att förvilla sig in på planens mittdel utan att blåsas omkull.

I mittförsvaret håller väl Peter Larsson fortfarande hög klass men sedan är det alltför många och de är ungefär lika mediokra. Tyvärr. Finsn en bra, rationell lösning men det vågar aldrig Henrik. Om hans ens ser den.

Martin Christiansen är bättre än vad kvällstidningsbilagornas ”experter” fattar. Visst, lite långsam men med oerhört bra spelsinne. Som Radetinac utan ”kickdown” i högerfoten.

Osäker på om Bojanic någonsin blir så bra han kunnat bli i fall han inte slängde bort ett år i Göteborg, och ett i Helsingborg. Jag tror inte på spelare som vid 22 säger att de har ändrat attityd och inställning. Gör man det först vid 22 är man troligtvis alltför dum eller fåfängd för att man ska tro på orden.

Jordan Larsson borde med i EM-truppen. Zlatan, Berg, Guidetti, Kujovic och Larsson. Det är så självklart att det inte ens behöver motiveras.

Men resten av HIF:s offensiv? Linus Hallenius är 26 och ungefär där Bojanic var intellektuellt för en månad sedan. Jag tror inte att dumma/naiva/fåfängda fotbollsspelare med alltför mycket talang för deras eget bästa någonsin kan bli riktigt bra. De säger ständigt att de förändrats och förstått men nästan alltid framstår de väl på planen som lika korkade som tidigare.

Jag vet inte något om Micke Dahlbergs status –han hade lätt tagit en startplats som mittback ifall han var frisk men han passar även som bättre med Jordan än vad Hallenius gör. Tror Hallenius är årets Astrit!

HIF måste bli elva i år. Kan omöjlig se att de skulle kunna göra varken bättre eller sämre. Tyvärr lär det bli tio placeringar upp till det andra, dryga, skånska laget.

Annonser

About this entry