3-1 saknar täckning

När IFK Norrköping gjorde 1-0 efter 16 minuter kändes det som om nu blir det ännu en sådan där usel säsong igen. Då hade/borde ställningen redan ha varit 2-0. Och Norrköping fortsatte skapa flera bra chanser. Man ville kunna koppla av men det låg närmare till hands att koppla ned och försvinna.

 

Anton Tinnerholm första kvart låg nära det outhärdliga för en MFF-are – så usel var han. Rasmus Bengtsson var nervös och backlinjen på det hela taget kändes orolig. IFK radade upp omställningar 3-3 och 4-4. Men istället för en logisk utveckling följde matchen premiäromgångens stigma – den att misstag är mycket vanligare så här års. än

 

Teckie bjöd in MFF i matchen genom ett onödigt felpass på mittplan och sedan ett försök till brytning som blev än mer fel som ledde fram till AC:s mål. För övrigt anmärkningsvärt att inte Mitov läste avslutet bättre. AC använder nästan alltid höger utsida i de lägena.

 

Om första halvlek var Norrköpings på slagräkning så var andra MFF:s. Man skar av de långa uppspelen via Kujovics huvud. IFK fick allt mer ägna sig att försvara och försvara ganska högt.

 

Straffen är solklar, lika solklar som att Erdal tar med sig bollen med överarmen vid 3-1 på tilläggstid.

 

Hade väntat mig mer av IFK:s anfallsspel. Traustason såg blek ut efter första 30. Bärkroth saknades, Sjölund och Tekie var inte tillräckligt starka i defensiven centralt.

 

I MFF gjorde Rosenberg mycket bra. Lewicki och AC duktiga, liksom Berget. Arnason bättre än Bengtsson. Vad Rasmus Bengtsson tänkte på då han fick en frispark mot sig och först skrek något åt Stefan Johannesson, följde upp det med stora ”förkastande” gesten och sedan fortsatte snacka – ville Rasmus ha mer än  ett guld? Fem minuter senare var han på det igen och Johannesson fick lugna ned honom. Oansvarigt.

 

Är det inte automatiskt ett gult när man fäller någon i straffområdet med straff som följd?

 

Rodic  – har svårt att se fördelarna med hans helt handikappade defensiva spel. Ligger alltid fel, alibiförsvar nästan ständigt.

 

Det var en rättvis seger, fast minst ett mål alltför stor.

Annonser

About this entry