Varm och lycklig över Östersund

Att se Östersund i första halvlek leka bort Hammarby inför 31 000 motståndarfans var fantastiskt. Jag önskade jag hade fått vara på plats men jag låg hemma i sängen, förkyld. Dock hade jag både tågbiljett, ackreditering och ett möte med Jamal Blackman planerat.

Det gick så bra även utan mig på läktaren.

Jag ska inte strö lovord över ÖFK:s mod och spelidé – andra gör det lika bra. Ska inte heller klaga på domaren som bara släppte alla fula överfall bakifrån i början andra halvlek men varnar för att offret (och lagkaptenen) protesterar mot den höga toleransen – andra gör det lika bra.

Konstaterar att:

Östersund kommer inte få lika bra betalt för sitt snabba passningsspel på naturgräs. Det blir fler närkamper och troligtvis mer höjdspel.

Östersunds försvar i eget straffområde vid fasta situationer var riktigt, riktigt dåligt. Hammarby hotade varje gång.

Oroväckande med så många allvarliga skador: Batans ljumske och Somis lår och Mukabiis hamstring kommer att ta tid att läka. Hopcutt lär ha fått en bristning i fotens ledband eller rent av brutit ett mindre ben när han råkade täcka en rensning med framdelen av foten.  Inte helt ovanligt att en allvarlig fotskada uppstår just för att man får bollen med sådan kraft långt ut på foten.

Det kan bäst beskrivas som målet Östersund släppte in – inte det Hammarby gjorde. Magyar får i princip stå helt omarkerad och nicka i ribban och den stora, långsamma mittbacken får springa fram till bollen , vända och slå in den i målet utan att någon närmar sig och försöker blockera. Den annars så duktige Jamal Blackman blir först nonchalant när han tror nicken ska gå in och tappar koncentrationen och hamnar sedan helt galet invid stolpen. Det var två fel av honom när man bara borde ha kunnat göra ett.

Östersund var trötta sista 15 – det var imponerande av tränare Potter att gå ned på en trebackslinje för att inte tappa mittfältet.

Kul att se Ghoddos så bra. Hoppas han fortsätter leverera på samma nivå.

AIK i hemmapremiären – det är inget lätt motstånd ÖFK har i seriens början.

Annonser

About this entry