Vad är det för fel på MFF?

Två raka allsvenska förluster, mot lag man borde kunna ha joggat hem tre poäng emot. Lägg där till en seger där man inte var så bra som media och supporters trodde. Med andra ord ser det mörkt ut för tränare Kuhn, det hade nog redan pratats om efterträdare ifall inte MFF segade sig vidare till cupfinalen. Även detta efter att ha blivit utspelade av såväl Kalmar, IFK Norrköping och Sirius. Visst bara i en halvlek åt gången men ändå –   vad de två förlusterna i allsvenskan visar är att MFF inte är så bra när de saknar marginalerna på sin sida.

 

Felen/bristerna är som jag ser det i huvudsak tre.

 

  1. Daniel Andersson

Hur mycket som är Kuhns fel är svårt att veta eftersom MFF har en väldigt mäktig sportchef/klubbdirektör i Daniel Andersson. Är det han som värvade Örnen –den spelare som jag ännu bara dissat och tyvärr lär tvingas fortsätta att göra?  Ifall han nu får spela. Under alla omständigheter är det DA som ännu inte signat Molins och som håller allsvenskans bäste balansspelare utanför laget av vaga, disciplinära skäl. Det är DA som värvade den tränare som fortfarande inte presterat. MFF verkar ha ett omklädningsrum utan harmoni. Tränaren springer och gömme sig när laget slår en straff i premiären. Här vilar ett tungt ansvar på DA, oavsett vad som direkt är hans fel eller inte.

 

  1. Tränaren

Det är tränaren som matchat laget fel, som försökt införa en spelmodell som är närmast identisk med den de brukat tidigare men som nu enbart verkar ha förvirrat spelarna. Det är tränaren som ansvarar för att spelarna gör sitt allra, allra bästa  vilket de inte gör nu. De försöker naturligtvis men lyckas inte. Samtidigt var det troligtvis Kuhn som värvade AC vilken varit den genomgående bäste spelaren i MFF.

 

  1. Spelet

MFF har väldigt många bra fotbollsspelare, det är inte namnen eller deras kunnande som brister. Det är när de elva MFF-arna skall göra det tillsammans, på planen, som det blir patetiskt, så som på Stadsparksvallen. Baklinjen är osäker och innehåller ett tveksamt element. Målvakten är av bra, kanske rent av hög allsvensk klass men knappast mer.  Mittfältarna är bra och har hög potential, anfallarna sätter inte chanserna. Ingen sätter chanserna.  Ett alldeles bestämt fel är att MFF inte har en stor targetspelare, en Ranegie eller annan att kasta in när man skapar tryck i motståndarns box. MFF har i nån slag utslag av hybris bestämt att de inte behöver den spelartypen – det är fel.

Lösningen – gör Molins till kapten, kontrakt och en plats i startelvan. Ge honom röst och förtroende så kommer ett annat, det gamla icke CL-förtjusande  MFF att återuppstå.


About this entry