Totti frälser Rom med usel straff

Tre avgörande mål som inhoppare på sammanlagt cirka en halvtimme ( under loppet av 72 timmar) –  klart det idag snackas om killen som gjort 22 A-lagssäsonger i Roma men inte får nytt kontrakt. Cirka ¾ av befolkningen håller på Roma och många ”Laziales” önskar Roma framgångar, speciellt mot det stora lagen i norr. Och killen från Testaccio måste man bara älska, ja inte alla men många Rombor gör det. T o m tränare Spalletti såg lycklig ut i går.

 

Kvitteringen till 2-2 var riktigt snygg. Han stöter inte den från nära håll men det är väldigt svårt och ett klassmål helt enkelt. 3-2 kom på en löjlig straff ( försvararen försöker täcka inlägg, vrider kroppen och framsidan/huvudet bort från bollen, håller armen intill kroppen men så träffar bollen honom i ryggen och kanske även lite på armen…).

 

Straffen var så usel så att den blev bra. Totti slog den till vänster om målvakten som gick tidigt och rätt men med sikte på att bollen skulle gå intill stolpen. Nu kom den rakt under honom och keepern styr den med handen in i mål.

 

Det är en väldigt svår räddning att göra och bara att få ner handen där var bra. Hade de kommit lite närmare stolpen hade målisen kunnat blockera den med underarmen. Ännu närmare och han hade kunnat få ned höften och stoppat den med vänster hand. Men just där Totti slog den är det som svårast för en målvakt att ta den – den är helt enkelt för dålig för att kunna räddas.

 

Nu ska jag cykla söderut till huset där Totti föddes!


About this entry