Fyra skäl till att tycka direkt illa om Falkenberg

Jag uppskattar Falkenberg för att de kämpar. Det verkar finns en stark och väldigt bra lagmoral såväl i truppen som i klubben. De arbetar med små resurser och de håller sig kvar i allsvenskan. De ger också en andra chans till en rad misslyckade, halvskumma  fotbollskarriärer. Det är kul men detta är i princip också allt av kvalité eller allsvenskt existensberättigande som finns i Falkenbergs FF. Ja, förutom att de efter tre säsonger av att ha stått och nickat bort bollar i egen box och behärskar just det ganska väl: hög allsvensk klass på rensningar och bortnickningar.

Här är de fyra skäl till att jag önskar Falkenberg ur allsvenskan:

 

  1. Planen – att i slutet av april vid kusten, så långt söderut i Sverige ha en så ojämn plan är inte försvarbart. Jag får en stark känsla av att så här ojämna kan inte en plan i allsvenskan 2016 vara utan att man medvetet försöker göra den sämre. Eller att man de ansvariga ( kommunen plus FFF förmodar jag) medvetet anställer usla yrkesmän och nedprioriterar planunderhåll i budgeten. Alternativt låter kulstötare och diskuskastare träna där hela vintern. Ju sämre plan desto större fördel för det bollsparkande FFF. Det är naivt att inte detta fusk, denna cynism inte diskuteras och påivras.
  2. Publiken – När Mitov Nilsson efter den fruktansvärda kollisionen och vid ställningen 0-0 tar sig upp på fötter för att omedelbart falla ihop igen. Hur ska man tolka det som annat än en allvarlig skada? Men Falkenbergs publik buar. När Mitov Nilsson sedan bärs ut på bår och de får chansen att moraliskt revanschera sig genom att applådera eller på annat sätt visa sitt deltagande och respekt så är de tysta. Helt tysta. En tystnad som får mig att förakta dem. Inte alla 2400 men att samma publik som buade inte förstår elementära situationer och moral är ledsamt, ja rent bedrövligt. Att de sedan enbart är 2400 mot svenska mästarna är även det genant. Ovärdig allsvenskan. Jag tycker att sådana här saker som  låga publiksiffror,  usel planskötsel med mera borde bestraffas.
  3. Christoffer Carlsson – seriens värste fuskare och ”cry baby”. Slänger sig alltid vid minst beröring och som ständigt ger upphov till livshotande 45-sekundersskador. Orutinerade domare köper med hull och hår. Det är lite obehagligt att spelare som Christoffer Carlsson får hålla på så här säsong efter säsong.
  4. Gustaf Nilsson – ”underbarnet” har inte enbart hyfsad talang och gör snygga mål utan är också riktigt ful. Vilket förhoppningsvis enbart har med en tillfälligt desorienterad vinnarskalle att göra. ”Underbarnet” skaver gärna, fullföljer tacklingar så där lagom så att det gör ont ut att synas och kommer ofta sent in. Han är en riktigt, riktigt ful spelare vilket ”glöms” bort när ”Underbarnet” haussas av media. Jag ska inte säga att jag gladdes åt att en spelare skadade sig och tvingades halta ut men det fanns en slags gudomlig rättvisa i Gustaf Nilsson snöpliga sorti  efter att han medvetet eller omedvetet skadad Mitov Nilsson tio minuter tidigare. Omöjligt att säga ifall det var uppsåtligt eller inte men hade han kommit en enda tiondel senare hade jag absolut inte tvekat vad gäller avsikten att skada. Skönt att han flyttar utomlands, kommer säkert få det kul i Danmark där man inte har lika stort tålamod med unga, fula, kaxiga spelare med överdriven självbild.
Annonser

About this entry