Fyra kramplika kamper (plus en cupfinal) avgör Kuhns öde

Måndagens ”måstematch” avklarad. Nu väntar en till, och en till och …  …Djurgården är det i lika hög grad en match MFF måste ha poäng i eftersom det är på hemmaplan – mot ett lag som nyss blev utspelade av Hammarby. I morgon är det veckans andra, svåra  ”Kuhnkamp” för MFF och framförallt för tränaren. Båda lever farligt, mest utsatt är Allan Kuhn som kanske inte längre är MFF-tränare sent på kvällen den 8:e maj.

Segern i Borås var inte enbart ganska rättvis utan framförallt livsviktig. Speciellt för den nye tränaren. I media läser jag om att det nya destruktiva MFF är en spelarkonstruktion, att det spelarna övertalade tränaren att överge den höga pressen och som följt av det låg betydligt lägre med åtta mer försvararsinriktade spelare – vilket väl är den största skillnaden mellan måndagsmatchen och de tidigare.

Så kan man inte spela mot Djurgården – man tvingas upp i planen mot seriens kanske bästa omställningslag – åtminstone visade de det i premiären mot Örebro borta. Ångest. Spelar DIF som i premiären med väl organiserad lågt stående försvarslinje och alla dessa snabba omställningsspelare tar MFF allra högst en poäng. MFF lär inte heller vinna särskilt många nickdueller i motståndarnas straffområde så bollen måste ut på kanterna och sedan in igen med snabbhet och överraskning för att luckra upp den täta DIF-defensiven i boxen.

Jag vet inte varför DIF lär ha varit så usla mot Bajen. Tappar MFF poäng, vilket är högst sannolikt måste man sedan åka upp och ta poäng av Blåvitt i Göteborg. Därefter årets värsta hemmamatch, mot ”detta ständiga Häcken” , som Sventon kunde sagt och i omgång åtta borta mot ett vilt kämpande HIF. Det är inget lätt program. Det kan bli en poäng och det kan bli tio, det blir sannolikt fem och Kuhn sitter extremt löst. Oavgjort hemma mot DIF och Häcken gör matchen på Olympia till en måstematch för Allan Kuhn. Samtidigt kommer MFF spela likadant i Göteborg som i Borås och det kan räcka till tre pinnar.

Vad som förenklar programmet är dubbelmötet med Häcken den 1:e och 5:e varav det senare kallas cupfinal. Troligtvis kommer de lag som spelar cupfinal inte att prestera hundra matchen före – det är med andra ord MFF:s , och Kuhns, enorma tur att det är just Häcken av alla lag som man möter då. Alla andra motståndare hade komplicerat Kuhns anställning oerhört.

Före EM-uppehållet väntar sedan fyra relativt enkla matcher där MFF ska plocka mellan åtta och tolv poäng men säsongen avgörs de kommande två veckorna!  Väldigt ovisst och spännande plus en grym tajming av mig som är hemma i Malmö just de här två veckorna innan jag ska ut och cykla igen. Dock med en efterhängsen förkylning som gör att MFF nog får kämpa utan mig på ståplats i morgon söndag.

 

Annonser

About this entry