Sämsta räddningen någonsin?

Costel Pantilimon är målvakt i Watford, 28 år gammal, vig och väldigt duktig naturligtvis. Dessutom feg.

Pellegrini ställde honom i mål istället för Joe Hart. I eftermiddags stod han i FA-cupens semifinal och hade en hörna emot sig efter sex minuter. En nickskarv vid första stolpen gör att en motståndare får ett fantastiskt nickläge tre meter från mållinjen vid bortre stolpen.

Sidledsförflyttning alltså. Och ett försöka att täcka så mycket av målet som möjligt eftersom Costel Pantilimon kommer vara tvåa på bollen. Knappt men ändå tvåa.

Rumänen väljer lite överraskande att inte kasta sig fram med händer och armar mot nickarens huvud – det som vore det mest effektiva. Nej rumänen väljer att kasta sig med fötterna före ”jättehögt” samtidigt som han vänder sidan av kroppen mot bollen som om han var rädd att få den på sig. Slutligen så kastar han sig alltså med fötterna först, nästan två meter upp i luften in i målet. Han landar med fötterna i burgavelns nät drygt en meter INNE I målet.

Jag kan inte förklara hans agerande, det är helt sinneslöst om det inte bara var rädslan att träffas av bollen som fick honom att agera så här. Jag har nog aldrig sett något liknande, i en sådan oerhört viktig match. Kanske är det, i förhållande till matchens betydelse och målvaktens rutin den sämsta försöket till räddning någonsin.

Annonser

About this entry