Raggarfotboll räddar HIF

OK, det är inte enbart Falkenberg som ska straffas för dålig plan – Kalmars guldplan, den matta en av Bröderna Elm tyckte var bäst i landet under matchen mot MFF var så jävla usel att det kostade hemmalaget minst en poäng. Vilket inte är mer än rättvist. Borde alltid vara så.

HIF fick med sig alla tre poängen i en riktig raggarmatch. Usel fotboll, massor av felpass, mycket vilja och två lag som hellre verkade satsa framåt än försvara, eller kunde försvara kanske jag ska skriva. Tyvärr var 18-årige  Bindelöv som högerback åter igen upphov till båda motståndarmålen. Vägrar tro att det inte finns bättre alternativ – känns inte rätt mot en så pass ung kille att tvingas uppleva det här. Adam Eriksson som vänsterback håller inte heller allsvensk klass men är äldre och bör ha rejäl kritik.

Vid HIF:s 1-1-kvittering sprang fem  HIF:are mot fyra försvarare. 15 meter  efteråt jobbar tre kalmariter hem, i 12:e minuten. Det är fan inte seriöst, eller professionellt.  HIF verkade ha missat chansen men när mittbacken skulle bryta inspelet längs marken studsade helt enkelt över hans fot och Darjanic fick öppet mål. Calle Johansson kvittering till 2-2 var en stor tabbe av Ola Söderberg och 3-2 var lite offside. Men det förtar inte en enda av HIF:s tre poäng.

Kalmar hade 16 avslut mot 9. Papa Douf skulle bredsida in 3-2 i slutet av första men slog först den rakt i skrevet på Anton Wede och sedan i stolpen, från en meters avstånd till mållinjen.

Mest glädjande i HIF var att Linus Hallenius faktiskt visade en del av det som imponerade på många av oss för sex, sju år sedan. Vid en omställning i fjärde minuten var hans förstatouch absolut världsklass. Han kom in i straffområdet, drog bollen rätt för avslut med högran men väntade några tiondelar alltför länge så att skottet blockerades. Hans bästa match hittills. Bäst i HIF: Calle Johanssons hjälteinsats.

Kalmars Romario tog upp kampen som seriens värste crybaby med Christoffer Carlsson. Rasmus Elm och kom in och visade att han har en underbar passningsfot och ett tempo för division 3, ifall jag är snäll.

Annonser

About this entry