Roma ger Juve titeln, en måndag

I bakgrunden "Olimpico". I förgrunden Pietro Menneas marmorstadion och min svarta cykel.

I bakgrunden ”Olimpico”. I förgrunden Pietro Menneas marmorstadion och min svarta cykel.

Vilket måndagsantiklimax där de sitter i vinterjackor på de halvödsliga läktarna och ser Juventus vinna Serie A för femte gången i rad. Romarna jublar, inte över Den gamla damens svit utan för att tredjeplacerade Roma den helgeftermiddag på Olympiastadion besegrat andraplacerade Napoli efter en sen hårt skruvad högerbredsida av Radja Nainggolan intill ena stolproten. Roma vinner men förlorar, lite som att vinna slaget men samtidigt förlora kriget och ändå jublar supportrarna medan det bestående intrycket av läktarnalivet ändå är att de flesta platserna är tomma, och tysta.

Napoli, motståndarna som symboliserar så mycket av det som är mindre bra i Italien, Napoli antitesen i allt, de  förlorar både matchen och säsongen. Förlorar slaget, kriget, möjligtvis även framtiden och någon fred kommer de aldrig att få.Vill inte ha.

Själv sitter jag framför TV:en och är förkyld vilket väl är en följd av denna lite bedrägliga romerska vår – varmt på dagarna, i solen och kallt på nätterna. Och nu veckan efter jag har lämnat, inte mer än 14, 15 grader i solen i jämförelse med de drygt 20 jag cyklade i.

Totti kommer in i 83:e. Får en frispark emot sig, tar emot en boll, verkar långsam och gammal men han är ändå Totti, denne evige Totti från Testaccio. Roma är nu bara två poäng efter Napoli och den andra och sista direktkvalificerande platsen till CL.

Ps Har inte kollat det men visst måste det vara rekord, femte titeln i följd?

Annonser

About this entry