En seger som borde varit mycket större

Hade tippat Norrköping skulle göra 3 mål på Hammarby men de borde gjort 5. Eller 7. Ifall Emir Kujovic spelet istället för den högst mediokre Sebastian Andersson hade han gjort 3 egna . Precis som Andreas Blomqvist borde gjort 2,  redan i första halvlek.

Nu var det inte i huvudsak Norrköping som var så bra utan Hammarby som varit riktigt, riktigt usla. Mer om det i en separat text.

Fjaulason är en grym passningspelare. Andreas Blomqvist imponerade inte på mig ( mer än målet)  medan Totte Nyman ser ut som en man för EM-truppen. Oerhört intelligent, explosiv och kreativ.

Så en eloge till Vaikla som gjorde allt han skulle med säkerhet och auktoritet. Hade ett par luriga skott med wobblande bollbanor mot sig i början. Vågade gå ut och plocka bollar. Ja en imponerande insats även om jag tycker han ska ta målet.

Problemet är att han ”collapse/kollapsar” det vill säger slänger sig på stället och därför inte hinner med till sina fötter med händerna. Hade han däremot flyttat vänsterbenet två decimeter i sidled hade han blockerat avslutet.

Annonser

About this entry